22 Eylül 2024 Pazar

'Adet olmak hastalıktır' diyen profesör görevden alındı, soruşturma başlatıldı

"Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir" şeklindeki ifadelerde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu görevden alındı, soruşturma başlatıldı.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, "Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir" gibi ifadeler kullanan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun merkez müdürlüğü görevinden alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
 
Emiroğlu'nun üniversitesini bilgilendirmeden konferansa katıldığının ifade edildiği Rektörlük açıklamasında, konuşmanın Rektörlüğü de rahatsız ettiğini kaydedildi.
 
Açıklamada, "İddia sahipleri savcılığa suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşımışlardır. Sosyal paylaşım siteleri üzerinden başlayan protestolar, Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan gösterileri beraberinde getirmiş, bu esnada Prof. Dr. Emiroğlu'nun oda kapısına ve dış duvarlarına eleştirel yazılar ve notlar bırakılmıştır. Bu gösterilerin de basında geniş yer bulmasıyla birlikte ulusal çapta bir tepki oluşmuş ve üniversitemize çok sayıda yazılı dilekçe ve sözlü şikayet ulaştırılmıştır. Bu şikayetler, Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu ile ilgili olarak geçmişte de benzer hadiseler yaşandığına dair bilgiler içermektedir" denildi.
 
Konunun üniversitenin kurumsal kimliğine zarar verdiği gerekçesiyle inceleme/soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, hem hukuki sürecin selameti hem de kurumsal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için merkez müdürlüğü görevinden alınmıştır" diye belirtildi.