25 Eylül 2024 Çarşamba

Adaylar serhat bölgesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor

Yeşil Sol Parti, Kars, Bitlis ve Ağrı'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta esnaf ziyareti gerçekleştirilirken, Bitlis'te seçim büroları açıldı. Ağrı'da ise sendikalar, kitle ve mesleki örgütleri ziyaret edildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayları Kars, Bitlis ve Ağrı'da seçim büroları açtı, esnafı ve kitle örgütlerini ziyaret etti.

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp, Sertaç Çelikkaleli ve partililer esnaf ziyaretinde halkın büyük bir ilgi ile karşılandı.

Halkın "HDP'den mi geliyorsunuz?" sorusuna ‘evet' yanıtını veren milletvekilleri adayları, seçimlere Yeşil Sol Parti adıyla gireceklerini bilgisini paylaştı. Esnaf tarafından sıcak karşılanan Yeşil Sol Partililer, sorunları dinleyerek "Birlikte değiştireceğiz" vurgusu yaptı. Ziyaretler sırasında konuşan bir esnaf, "Ben HDP'liyim. Milletvekili oyum HDP'ye" dedi.

Bir başka esnaf ise Diyarbakır'dan geldiğini belirterek, "Ölümlerle, cenazelerle övünen bir milletten ise ben Kürt geldim Kürt ölmeyi tercih ederim" şeklinde konuştu. Hemşir olduğunu belirten bir esnaf, "Dayım olmadığı için atanamadım bu işte çalışıyorum" dedi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde de Yeşil Sol Parti adayları ile HDP milletvekilleri büyük bir coşku ile karşılandı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoyun ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta adaylar halkla halay çekti.

Ardından Ovakışla'ya konvoy ile gelen adaylar coşkulu bir karşılama sonrası büro açılışını gerçekleştirdi.

Ağrı'da da kentin milletvekili adayları Nejla Demir, Heval Bozdağ, Zelal Yılmaz ve Yeşil Sol Parti Ağrı il yöneticileri İnsan Hakları Derneği (İHD), Ağrı Barosu ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı  sendikaları ziyaret etti.

İHD ziyaretinde seçim güvenliği ve seçimlerde oluşabilecek hak ihlallerine karşı İHD ile birlikte çalışacaklarının mesajını veren heyet Ağrı Baro Başkanı Serdar Günakın ile görüştü. Günakın, seçim sürecinin sağlıklı işlemesi için avukatlara eğitim vereceklerini ve seçim günü gönüllü gözlemci olarak alanda olacaklarını söyledi.

Heyet daha sonra DİSK ve KESK'i ziyaret etti. Kentte emekçilerin yaşadığı sorunları aktaran sendika yöneticileri birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı.