30 Eylül 2024 Pazartesi

Adana'dan TSK'nin hava saldırısına tepki

HDP Adana Kadın Meclisi ve TJA, Mahmur Kampı, Şengal ve Kandil'e yapılan hava saldırına tepki göstererek, saldırıları "Kürt düşmanlığının bir parçası" şeklinde nitelendirdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçaklarının Mahmur Kampı, Şengal ve Kandil'i bombalamasına ilişkin HDP binasında açıklama yaptı. 

HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, saldırıları "Kürt düşmanlığının bir parçası" olarak değerlendirdi. Tural, "Birleşmiş Milletler denetimindeki Mahmur Kampı'na ve Şengal'e dönük bu faşist ve barbar saldırılar karşısında BM'in sessizliğini 'kabul edilemez' bulduğumuzu belirtiyor, sivil yerleşim yerlerine yapılan ve sonucunda yıkım ve yaralıların olduğu bu saldırıyı sert bir biçimde kınadığımızı duyuruyoruz. Bu kapsamda başta kadınlar olmak üzere, BM'yi, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları, demokratik güçleri, sivil toplum örgütlerini Mahmur halkına dönük gerçekleşen bu saldırılara karşı durmaya ve tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.