30 Eylül 2024 Pazartesi

Adana'da taksiciler kontak kapattı

Adana'da taksiciler akaryakıt zammına karşı kontak kapattı, Valilik önünde açıklama yaptı. Taksiciler taksimetre zammı değil akaryakıta zammın geri çekilmesini istedi. 

Akaryakıta art arda gelen zamların ardından Adana'da taksiciler kontak kapattı. Valililik önününde eylem yapan taksiciler akaryakıta gelen zamlar sonrası artık fiyatlarla baş edemediklerini kaydetti. Taksiciler taleplerinin taksimetre zammı değil akaryakıtı ucuz almak olduğunun da altını çizdi. 

Eylemde yapılan konuşmada şu ifadeler kullanıldı: "Taksimetre zammı istemiyoruz. Bu halka zulüm olur. Şu an 8 lira bile çok ama bizi de kurtarmıyor. 500 lira ciro çekiyorum. 300'ü yakıta gidiyor. Yedek parça, akaryakıt, ev kirası her şey arttı. KDV ÖTV inse esnaf rahat bir nefes alır. Yetkililere sesleniyoruz. Bize yardımcı olun. Pek çok ülkede devletler esnafına destek veriyor. Yatlara verilen şekilde akaryakıt almak istiyoruz. Çiftçilere de ucuz verilsin. Toplu taşımaya da ucuz verilsin. Biz onu da savunuyoruz. Yakıta zam, tarifeye zam. Bu çözüm değil."