30 Eylül 2024 Pazartesi

Adana'da 'Suruç için adalet, herkes için adalet' kampanyası engellenmeye çalışılıyor

Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla SGDF tarafından başlatılan "Suruç için adalet, herkes için adalet" kampanyası Adana'da polisler tarafından engellenmeye çalışılıyor.

20 Temmuz 2015’te IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği saldırı sonucu 33 düş yolcusunun yaşamını yitirdiği Suruç katliamının 5. yılı yaklaşıyor. SGDF "Suruç için adalet, herkes için adalet" şiarıyla kampanya başlattı.

Adana'da yürütülen kampanya çalışması polisler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Adana'da ESP ve SGDF Yüreğir, Seyhan, Ceyhan ve Çukurova ilçelerinde sticker astı ve bildiri dağıttı.

Asılan stickerlar polisler tarafından kaldırılarak çalışmalar engellenmeye çalışılıyor. Polisin Suruç'un 5. yıl çalışmalarını engelleme girişimlerine ilişkin ETHA'ya bilgi veren ESP PM Üyesi Osman Kara, sticker asılan her işyerinin polis tarafından basıldığını, basılan işyerlerinin kamera görüntülerinin istendiğini söyledi.

Polislerin Sürat Kargo'ya da gittiklerini ve kamera görüntülerini istediğini söyleyen Kara, Sürat Kargo yetkililerinin kamera görüntülerini veremeyeceklerini polislere ilettiğini aktardı.

İşyeri sahiplerinin "stickerları kimin astığını neden soruyorsunuz" sorusuna polislerin, "Bunlar yasak, sakıncalı" dediğini aktaran Kara, kendilerine herhangi bir tebligatın yapılmadığını ifade etti.