1 Ekim 2024 Salı

Adana'da HDP'ye dönük saldırı protesto edildi

HDP Çukurova İlçe binasına yönelik faşist saldırıya parti binası önünde tepki gösterildi. Açıklamada konuşan İlçe Eşbaşkanı Ergün Atlığ, "Saldırılarla yıldırmaya çalışanlar bilmelidir ki, haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Adana'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü binasına dün gece gerçekleştirilen faşist saldırı parti binası önünde protesto edildi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), Binevş Kültür Merkezi, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) yöneticileri ile çok sayıda partili dayanışma amacıyla parti binası önünde bir araya geldi.

Saldırıda yakılan parti bayrakları yerine yeni bayraklar asan kitle, açıklama yaparak faşist saldırıya tepki gösterdi.

'IRKÇI SALDIRILARLA YILDIRAMAZLAR'
HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Ergün Atlığ, saldırının dün gece 21.00 ila 23.00 saatleri arasında yaşandığı bilgisini vererek, "Saldırı sırasında parti levhamız ve parti bayraklarımız parçalanarak yakılmıştır. Bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu acizlerin ve korkakların yaptığı ırkçı bir saldırıdır. Bizleri böyle saldırılarla yıldırmaya çalışanlar bilmelidir ki, haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Baskılar bizi yıldıramaz" dedi.

'SALDIRININ SEBEBİ İKTİDAR'
HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış da, iktidarın söylem ve politikalarının partilerine dönük saldırılara zemin hazırladığını vurguladı, "İktidar söylemini değiştirmez ise faili, kimlerin azmettirdiğini biliyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklama "Faşizme karşı omuz omuza" ve "HDP'ye uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla son buldu.