1 Ekim 2024 Salı

Adana'da 'Gezi'yle dayanışma ve adalet nöbeti

Mimarlar Odası Adana Şubesi'nde Gezi tutsaklarıyla dayanışma ve adalet nöbeti tutuluyor. Nöbette, Gezi'yi savunmanın demokratik mücadele örneği olduğu kaydedildi. 

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi'nde Gezi davası tutsaklarıyla dayanışma ve adalet nöbeti tutuluyor. Nöbetin 16. gününde kent genelinde alınan 15 günlük eylem ve etkinlik yasağının ardından oda fuayesinde bir araya gelindi. Mimarlar Odası Adana Şubesi yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve TMMOB'a bağlı odalardan katılımcılar adalet nöbetine katılarak destek verdi. 

SEDAT GÜL: GEZİ DAYATMAYA KARŞI ANAYASAL HAKTIR
Davada verilen siyasi kararın bir mesaj olduğunu belirten Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Sedat Gül, "Gezi milyonlarca insanın ortak yaşam alanları ve özgürlüklerine yönelik hiçbir örgütlenme olmadan tamamen bireysel iradeleriyle ortaya koydukları iradedir. Bu davalar hukuki olmaktan çok siyasi davalardır" dedi. 

'DEMOKRATİK MÜCADELE ÖRNEĞİ'
Gezi'yi sahiplenme çağrısı yapan Gül, "Bugün inanıyoruz ki bu davada verilen hükümler yakın tarihte gördüğümüz dava örnekleri gibi hükümsüz kalacaktır. İktidarın siyasal amaçlarla kullandığı bu dava bizim açımızdan kentsel yaşam alanları ve demokrasinin savunumudur, demokratik mücadele örneğidir” ifadelerini kullandı. 

Gül, sanık sandalyesine oturtulan meslektaşları ve diğer tutukluların dosyalarının değişmemesine rağmen bir suç iddiasından başka bir suç iddiasına savrulan yargılamaların toplum vicdanında hükmünün açık ve net olduğunun altını çizdi.