30 Eylül 2024 Pazartesi

Adana ve Mersin'de çok sayıda gözaltı

Adana ve Mersin'de yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polislerin, baskın sırasında kimi kişileri darp ettiği ve tehdit ettiği aktarıldı. Gözaltına alınanlara 24 saat avukatla görüşme kısıtlaması getirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Adana ve Mersin'de çok sayıda eve baskın düzenlendi. Baskınlarda evlerin kapılarını kıran polisler, uzun bir süre arama gerçekleştirdi. Evlerdeki eşyaları dağıtan polisler, kimi kitap, dergi ve dijital malzemelere el koydu. Baskınlarda kaç kişinin gözaltına dair herhangi bir bilgi elde edinilemezken, 17 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. 

'KONUŞURSAN SENİ ÖLDÜRÜRÜZ'
Mersin'de evi basılan Çoban ailesi, evlerine misafirliğe gelen Zeynep Taşgir'in gözaltına alındığını aktardı. Aile fertleri, yapılan baskına ilişkin şunları paylaştı: "Kapımızı koçbaşıyla kırdılar. Bize silah doğrultup 'yer yatın' dediler. Çocukları bir odaya kilitleyip, silah doğrultular. Bizi ve arkadaşı (Taşgir) da bir odaya koyup, silah doğrultarak darp ettiler. Annem baygınlık geçirdi. Annem hasta ve dün tedavi için Ankara'dan geldi. Ağabeyimi yere yatırıp, 'konuşursan seni öldürürüz' deyip silah namlusuyla darp ettiler. Aramalarda tüm eşyalarımızı dağıttılar."

AVUKATLA GÖRÜŞME KISITLAMASI GETİRİLDİ
Sever Uzun, Aziz Kandemir ve Zeynep Taşgir'in de aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alınarak Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"Örgüt üyesi olmak" ve "PKK/KCK'nin toplumsal yapısı içerisinde yer almak" başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara 24 saatlik avukat kısıtlaması getirildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.