1 Ekim 2024 Salı

Adalet Sofrası'na Dedeoğulları ailesi misafir oldu

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbetleri'nin 417'nci gününde kurduğu Adalet Sofrası'na Konya'nın Meram ilçesinde ırkçı saldırıda ailesinden 7 kişiyi katledilen Çetin Dedeoğullları misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 417'nci gününde.

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi oruçlarını havanın yağışlı olması nedeniyle bugün adliye önünde değil Urfa Barosu Hizmet Binası içinde açtı. "Adalet Sofrası"nın bugünkü konuğu Konya'nın Meram ilçesinde ırkçı saldırıda ailesinden 7 kişi katledilen Çetin Dedeoğullları, yeğeni Harun Rıfatoğlu, ailenin avukatı ile Fikir Masası Derneği üyeleri oldu.

'ACILARIMIZI DA PAYLAŞIYORUZ'
İftardan önce ailenin adalet talebine dair konuşan Fikir Masası Derneği Başkanı Serhat Gerger, Şenyaşar ailesiyle ekmeklerini ve acılarını paylaşmak için yan yana geldiklerini söyledi. Adaletin bir gün herkese lazım olacağını söyleyen Gerger, gerçeklerin en kısa sürede ortaya çıkacağını umduklarını belirtti.

'EMİNE ŞENYAŞAR ANNENİN HEYKELİ DİKİLMELİ'
Dedeoğulları ailesi avukatı Abdurrahman Karabulut ise "Ailemiz ile birlikte destek ziyaretine geldik. Geçen hafta itibarı ile 4 tutuklama oldu bu bir damla olsa aileyi umutlandırdı. Hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan oğlu bırakılmadan anne nöbeti bırakmayacağım dedi. Themis Heykeli'ni bir yana bıraksınlar Emine Şenyaşar annenin heykeli dikilmeli. Direne direne sonuç alıyor. Her anlamda kendisine destek veriyoruz" şeklinde konuştu.