22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Peşinde Aileleri: Kaybettiklerimize verdiğimiz sözümüz var

Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınları Kadıköy rıhtımında anma düzenleyerek, acı ve öfkelerinin ilk günkü gibi taze olduğunu, deprem katliamının tüm sorumlularından hesap sormaya devam edeceklerini söyledi.

6 Şubat Maraş merkezli depremlerin yıl dönümü yaklaşırken, depremde yakınların kaybedenlerin oluşturduğu Adalet Peşinde Aileleri, Kadıköy rıhtımında anma düzenledi. "Unutmadık, unutmayacağız. 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenleri sevgi ve saygıyla anıyoruz" pankartı açılan eylemde, depremde yaşamını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı, mumlar yakıldı. Anmaya, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Aileler adına basın açıklamasını okuyan Fatma Irmak, çok acılı ve onurlu bir mücadelenin temsili olarak burada olduklarını söyledi. Irmak, "Hiç eksilmeden her gün artan acımız ve özlemimizle buradayız. Bugün bıraktığımız karanfillerle ebediyete uğurladığımız sevdiklerimizi özlemle yad ederek, her zaman hasretle hatırlayacağız. Yaşamak zorunda bırakıldıklarımızı da hatırlatacağız" ifadelerini kullandı.

Irmak, şöyle devam etti: "6 Şubat'tan bu yana her gece sevdiklerimizin ne kadar korktuğunu, ne kadar beklediğini düşünürken katillerin yastığa nasıl başlarını rahat koyduklarını da düşünmek zorunda kaldık. Biz her gece sevdiklerimizin üzerine yıkılan duvarların altında, onların yokluğunun ağırlığıyla beraber yeniden eziliyoruz. Binlerce insanının ölümüne neden olan bu karanlığı sorgulamadan, aydınlık günleri beklemenin mümkün olmadığını biliyoruz. Ama, biz bu karanlık yolun sonunda doğacak güneşi görüyoruz. Çünkü, korkuya meydan okuyan sevgimiz ve kaybettiklerimize verdiğimiz sözümüz var."

AYDIN: İMAR BARIŞINI KİM ONAYLADIYSA SUÇLULAR ONLAR
Depremde kızını kaybeden tiyatro sanatçısı Orhan Aydın ise, bir yıl geçmesine rağmen gözyaşı ve kahırın dinmediğini söyledi. Aydın, "Yargı sistemi işlemiyor. Suç dosyalarında Recep Tayyip Erdoğan ismi geçtiği için suçlamalarımız kabul edilmiyor. İmar barışını kim onayladıysa suçlular onlar. Bu düzen çürüdü, bu düzen enkazın altında kaldı. Onurlu insanlar mutlaka hesap soracak. Çocuklarını kaybeden ailelerin göz yaşları ile yarışma Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Anma, ailelerin denize karanfillerini bırakmasıyla son buldu.