23 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet nöbetlerinde ortak talep: Abdullah Öcalan'a özgürlük

Diyarbakır, Van, Adana ve Mersin'de tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti eylemlerinde, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kaldırılması istendi.

İmralı Hapishanesinde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa çözüm talepleriyle hapishanelerde başlayan açlık grevleri 14. gününde. Tutsak yakınları ise 4 kentte Adalet Nöbeti eylemelirini sürdürüyor.

VAN
Van Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) tarafından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl binasında devam eden eylem 6'ncı gününde. HEDEP Edremit İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, İHD, Van Çevre Tarihi Eserleri Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği (ÇEV-DER) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi nöbet eylemini ziyaret etti.

"Bijî berxwedana zindanan" sloganının atıldığı nöbet eyleminde, tutsak yakını Sevat Bayhan söz aldı. Hapishanelerdeki açlık grevi eylemlerine sahip çıkılması çağrısında bulunan Bayhan, "Tüm halklar için barış, demokrasi ve özgürlük istiyoruz. Tüm Kürt halkı yaşananlar karşısında ayağa kalkmalı. Yıllardır bu kor ateşin içindeyiz. Bu ateşin sönmesini istiyoruz" dedi.

MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'nin (Çukurova TUAY-DER) başlattığı Adalet Nöbetine bugün, HEDEP Mersin İl Örgütü yönetimi, Barış Anneleri ve bazı kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, bine yakın siyasi tutsağın açlık grevi eyleminde olduğunu hatırlattı, eylemin sahiplenilmesi çağrısında bulundu.

ADANA
Adana'da süren Adalet Nöbeti eyleminde, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne dair tartışmalar yürütüldü. Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) binasında devam eden eyleme, HEDEP Milletvekili Kamuran Tanhan, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, DBP, HEDEP ve HDP yöneticileri katıldı.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan HEDEP binasında nöbet eylemi bugün de devam etti. Eyleme katılanlar üzerinde Kürtçe ve Türkçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giydi. DBP, HEDEP, Dicle Fırat Kültür Derneği ve Rosa Kadın Derneği üyeleri, nöbetteki tutsak yakınlarını ziyaret etti.