22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbetleri: Herkes bize ses olmalı

İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle hapishanelerdeki açlık grevi 57'nci gününe girerken, tutsak yakınları da 6 kentte Adalet Nöbetlerini sürdürüyor.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talepleriyle hapishanelerdeki siyasi tutsakların başlattığı açlık grevi 57'nci gününe girdi.

Öte yandan tutsak yakınlarının açlık grevleriyle dayanışmak ve tecridin kaldırılması talebini yükseltmek için başlattığı Adalet Nöbetleri Diyarbakır, Van, İstanbul, Mardin, Adana ve Mersin'de devam ediyor.

VAN
TUHAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 49'uncu gününde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında devam etti. Nöbeti Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Hapishanelerdeki açlık grevinin 57 gündür devam ettiğine dikkat çeken Eyne Atabay, "Bizler cezaevlerinde tabutların çıkmasını, çocuklarımızın gözlerimizin önünde eriyip gitmelerini istemiyoruz. İnsan hakları savunucularına, demokrasiyi savunanlara, Adalet Bakanlığı ve hükümet yetkililerine çağrımızdır, bir adım atılsın artık. Abdullah Öcalan ile görüşmelerin sağlanılması için artık yetkililer harekete geçsin. Bu tecrit İmralı cezaevinde kaldırılmadığı sürece hiçbir cezaevinde de kalkmayacaktır. Burada herkesin bize ses olmasını istiyoruz" dedi.

Nöbette sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

DİYARBAKIR 
Adalet Nöbeti 49'uncu gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağlar ilçe binasında devam etti. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti'ne, Bismil Barış Anneleri ve çok sayıda kişi destek verdi. Eylemciler, üstünde Kürtçe ve Türkçe, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlük giyerek nöbete katıldı.

Nöbet, alkış ve zılgıtlarla son buldu.

MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 50'nci gününde dernek binasında sürdü. Bugünkü eyleme Barış Anneleri ile çok sayıda kişi destek verdi. Eylemde "Biji berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

MARDİN
Mardin'de DBP il binasında sürdürülen Adalet Nöbeti çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi. DEM Parti Derikk İlçe Eşbaşkanı Selahattin İzgi, Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle başlatılan eylemleri her yere yayacaklarını ve her yerde nöbete başlayacaklarını söyledi. Öcalan özgür olmadan Kürt halkının özgür olamayacağını belirten İzgi, özgürlük mücadelesinden geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

İSTANBUL
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 41'inci gününde DEM Parti Sancaktepe ilçe binasında sürüyor.

Adalet Nöbeti'ne, Sultanbeyli DEM Parti İlçe Örgütü, DEM Parti Gençlik Meclisi ve Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) üyeleri dayanışma ziyaretinde bulundu. 

DEM Parti Sultanbeyli ilçe yöneticisi Alamettin Demir, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, "Bizler bu tecridin kalkması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Zindanlarda oluşan açlık grevini selamlıyoruz ve arkadaşlarımızın özgürlüğünü istiyoruz" dedi.

Nöbet eyleminde sık sık, "Bijî berxwedana zindanan", "Be serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

ADANA
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğündeki eylem, 50'inci gününde. Barış Annelerinin sürdürdüğü eyleme, dernek yöneticileri ve üyeleri destek verdi. Eylem boyunca "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.