30 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet Nöbetinin 90. günü

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti 90'ıncı gününde İzmir Barosu önünde devam ederken, "Adalet olmadığı zaman ekonomi de düzelmez" denildi.

Hapishanelerdeki tecride son verilmesi talebiyle tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti doksanıncı gününde İzmir Barosu önünde devam etti. "Hasta tutsaklara özgürlük", "Ji girtiyên nexeş re azadi", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" yazılı önlükleri giyen tutsak yakınlarını, Halkların Demokratik Partisi Konak İlçe Örgütü üyeleri ziyaret etti.

Ailelerin nöbetinde konuşan HDP Konak İlçe Eş Başkanı Abdülvahap Bal, İmralı olmak üzere bütün hapishanelerde tutsaklara tecrit uygulandığını ifade etti. Tutsakların bütün yasal haklarından mahrum bırakıldığının altını çizen Bal, "Anaların talepleri yasaldır. Bu anneler çocuklarıyla görüşmek istiyor. Bu yasal bir haktır. Avukat görüşleri yasaklanıyor. Keyfi uygulamalar devam ediyor" dedi. Bal, "İktidar ve Adalet Bakanı'nın anaların sesini duyması lazım. Ülkede adalet olmadığı zaman ekonomi de düzelmez. Ülkede önce adalet olması gerekir" sözleriyle, adaletin şart olduğunu belirtti.

Tutsakların yanı sıra ailelerinde cezalandırıldığını vurgulayan Bal, "Tutsaklar ailelerinden uzakta bulunan cezaevlerine gönderiliyor" dedi. Bal sözlerini, "Cezaevlerinden her gün cenazeler çıkıyor. Biz bu anaların yasal haklarını sonuna kadar savunacağız" diyerek noktaladı.

"Biji berxedana zindanan" sloganının atıldığı eylem alkışlarla bitirildi.