22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti'nden 'hukuk ve kanuna uyun' çağrısı

Adalet Nöbeti'nin 84. haftasında konuşan CHP eski milletvekili Kadir Öğüt, herkesi "hak, hukuk ve kanunlara uymaya" davet etti.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 84. haftasında devam etti.
 
Adliyenin Atrium alanında bulunan Themis Heykeli önünde başlayan nöbet, C kapısında yapılan açıklamayla devam etti. "Herkes için adalet" pankartı açan avukatlar, tutuklu meslektaşlarının fotoğraflarını taşıdı.
 
Eylemde basın açıklamasını CHP eski milletvekili Kadir Öğüt, 84 haftadır Adalet Nöbeti'ni tutan avukatları selamlayarak başladı. Öğüt, "Bu süreçte hukuk ve kanun arasındaki ince çizgiyi ayırt edemeyenleri, hatta bu kanunlara bile uyamayanları, tekrar kanunlara ve hukuka uymaları için uyarmak istiyorum" dedi. Hak, hukuk ve kanunlara uyulmadığında göçlerin başlayacağını belirten Öğüt, "Gelişmiş insanlar Türkiye'den kaçıyor. Türkiye'de yatırım azalıyor ve sermayenin dışarıya akışı artıyor. Olan yoksul halka oluyor. Onun için Türkiye'nin hukuk düzenine bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.