30 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet Nöbetinde yargıya çağrı: Talimatla değil hukukla hareket edin

Adalet Nöbeti 511. gününde sürüyor. Şenyaşar ailesi, açık ve net bir haksızlık olduğunu iktidarın da bildiğini ancak göz yumduğunu kaydederek yargıya talimatla değil hukukla hareket etme çağrısı yaptı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu da tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 511. gününde. 

Aile sabahın erken saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi'ne geldi.

"Talimatlar değil kanunlar uygulansın" yazılı dövizi taşıyan aile, gelenlerin dayanışma ziyaretlerini kabul ederek dava hakkında bilgi verdi. Burada konuşan anne Emine Şenyaşar, 2 yıldır aralıksız bir şekilde Adalet Nöbeti'ni sürdürdüklerini ifade etti. "Dünya derdimizi duydu gelip derdimize ortak oldu, bu hükümetin hiç mi merhameti, vicdanı yok" diyen Emine, "Tüm ailemi öldürdüler. Burada çocuğumun yolunu gözlüyorum. Çocuğumu bıraksınlar biz de evimize gidelim. Yıllardır buradayız gözlerimi yitirdim, bacaklarım kötü durumda" ifadesinde bulundu.  AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenen Emine, "Artık neyi bekliyorsunuz" diye sordu.

Aile sosyal medya hesabından, "Adaletin sağlanması için olağanüstü bir şey yapmaya gerek yok! Üstünlerin talimatını değil, kanunları uygulayın. Açık ve net bir haksızlık olduğunu ülkeyi yöneten iktidar da biliyor, millet de biliyor... #SeçimSeninTürkiye, #İstanbulAdliyesi" mesajını paylaştı.