22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti: Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelemiz sürecek

Adalet Nöbeti eylemcileri, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İmralı Hapishanesinde mutlak tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talebiyle birçok kentte başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.

İSTANBUL
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 67'nci gününde sürdü. Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Küçükçekmece İlçe binasında bir araya gelen tutsak yakınları, nöbet tuttukları alana, Kürtçe ve Türkçe, "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları astı. Tutsak yakınlarının Kürtçe ve Türkçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydiği eylemde, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî serok Apo"  sloganları atıldı.

Adalet Nöbetine katılanlar, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelelerini sürdürecekleri belirtti.

DİYARBAKIR
Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) tarafından Diyarbakır'da başlatılan Adalet Nöbeti eylemi de 74'üncü gününde devam etti. DEM Parti Bağlar İlçe binasında süren nöbet eylemini, çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyaretçiler, tecridin kaldırılmasını istedi. Kürtçe şarkıların söylendiği eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.

VAN
Tutsak yakınları ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (TUHAY-DER) Van'daki nöbet eylemi de 74'üncü günündeydi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binasında devam eden nöbete ziyaretler sürdü.

"Özgürlük Yürüyüşü"nde yer alan TUHAY-DER üyesi İsmet Yakut, bugünkü eyleme katıldı. Yakut, "Köy köy, il il, ilçe ilçe gezdik. Halk bizi büyük bir coşkuyla karşıladı. Bizler haklıyız ve hedefimize ulaşacağız. Tutsakların başlattığı açlık grevi eylemi ve dışarıda tutuklu ailelerin Adalet Nöbeti'nin sonuna kadar destekçisi olacağız. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit son bulana kadar mücadelemizden geri durmayacağız" dedi.