22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti: Barış için Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerekiyor

İmralı tecridinin kırılması için 6 kentte süren Adalet Nöbeti'ne katılanlar, barışın sağlanması için PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini vurguladı.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle tutsakların başlattığı açlık grevi 39'uncu gününe girerken, tutsak yakınlarının açlık grevlerine destek olmak için Van, Diyarbakır, Adana, Mersin, İstanbul ve İzmir'de başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor.

İZMİR
İzmir'de Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (EGE TUHAYDER) ve Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) öncülüğünde süren Adalet Nöbeti 5'inci gününde devam etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliğinde süren nöbet eyleminde, salonun duvarlarında Türkçe ve Kürtçe olarak "Adalet için tecridi kaldıralım barış için zindanlara ses olalım-Ji bo edeletê tecrîdê bişkînin, ji bo aşitiya civakî em bibin denge zindanan"  ve "Li dijî tecridê berxwedan (Tecride karşı direniş)" pankartları yer aldı.

Nöbet eylemini bugün Demokratik Bölgeler Partisi (DEM) Bayraklı, Çiğli ve Karşıyaka ilçe örgütleri ile İzmir Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ziyaret etti.

Barış Annesi Cemile Aydın, 3 yıldır Öcalan üzerindeki tecridin devam ettiğini söyleyerek, Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini kaydetti. Öcalan'ın Kürt halkını temsil ettiğini vurgulayan Aydın, savaş politikalarına işaret ederek, "Her gün kaç tane cenaze geliyor. Biz kimsenin cenazesinin gelmesini istemiyoruz. Onlar da fakir aileleridir. Savaşa son verilse ekonomi düzelir ve Türkiye dünyanın en zengin ülkesi olur" dedi.

VAN
Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan nöbet eylemini 31'inci gününde çok sayıda kişi ziyaret etti.

Nöbeti ziyaret edenlerden Bilal Soylu, "Annelerin başlattıkları Adalet Nöbetini desteklemek amacıyla ziyarete bulunduk. Bizler mahalle sakinleri olarak bu mücadeleye destek olmak için buradayız ve herkesi bu direnişi desteklemeye çağırıyoruz" dedi.

DİYARBAKIR 
DEM Parti Bağlar İlçe Örgütü'ndeki Adalet Nöbeti eylemi 32'nci gününde devam ediyor. Eyleme katılan tutsak yakınları ile ziyaretçiler, üzerlerinde Türkçe ve Kürtçe "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükler giydi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üyeleri ve çok sayıda kişi eyleme katıldı. Kürtçe türkülerin seslendirildiği eylemde sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.

İSTANBUL 
DEM Parti Esenler ilçe binasında 23'üncü gününde devam eden Adalet Nöbeti eylemini, bugün DEM Parti Sultangazi ilçe yöneticileri devraldı.

Kürtçe ve Türkçe "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ile "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartlarının asıldığı eylemde sık sık, "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.

DEM Parti Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya, Kürt sorununu çözebilecek tek kişinin Abdullah Öcalan olduğuna dikkat çekti. Kaya, "Kürt halk önderi 25 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutuluyor. Bu Kürtler için ulusal bir sorundur. Sayın Öcalan özgür olmadığı sürece, Kürt halkı özgür olamaz. Öcalan'la görüşmeler yapılmalı, Kürt sorunu ancak böyle çözüm bulunabilir" dedi.

ADANA 
Adana'da Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 32'nci gününde. 

Abdullah Öcalan'ın ve tüm tutsakların özgürlüğü için nöbette olduklarını ifade eden Hakime Bayav, bir Kürt olarak özgürce yaşayıp, özgürce dilini ve kültürünü yaşamak istediğini söyledi. Bayav, bu ülkeye barışın gelmesi için Abdullah Öcalan'ın özgür olması gerektiğini belirterek, İmralı tecridinin kaldırılmasını istedi.

MERSİN
Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti yoğun katılımlarla sürüyor. Çukurova TUAY-DER binasında gerçekleştirilen eylemde sık sık "Yaşasın zindanların direnişi", "Öndersiz yaşam olmaz" sloganları atıldı.

Nöbette konuşan DEM Parti Mezitli Eşbaşkanı Zeynep Kavak "Annelerin mücadelesi bizim mücadelemiz. İnşallah bu zulmü hep birlikte yeneceğiz. 32 gündür yapılan bu oturumlar ses olacak" dedi.