1 Ekim 2024 Salı

Adalet Nöbeti 449. gününde

Adalet Nöbeti'nin 449. gününde olan Şenyaşar ailesi, "Sağlık çalışanlarının ifadesine göre milletvekili, akrabalarına hitaben 'Hastaneden kimse canlı çıkmayacak' demiş. Bağımsız, tarafsız yargı nerede?" diye sordu. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 449'uncu gününde devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Suruç'taki evlerinden yola çıkarak Urfa Adliyesi önüne gelen aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbetlerini başlattı.

Ferit Şenyaşar, 1 buçuk yıldır adalet nöbeti tuttuklarını hatırlatarak, "4 yıl önce katliama uğradık, dosyadaki gizlilik kararı devam ediyor. Bu gizlilik kararı sadece müştekisi olduğumuz bizlere gizleniyor" dedi. Şenyaşar, "Hastane içerisinde milletvekilinin kontrolünde nasıl bir katliam yapıldığını köşe yazılarında okuyoruz. Medyadan takip ediyoruz ama savcı ile görüşmek istediğimizde bütün hukuki taleplerimiz reddediliyor. Bizimle dava ile ilgili hiçbir gelişme paylaşılmıyor. Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili Cumhurbaşkanı'nın arkasına saklanmış. Bu sebeple savcılar görevini yapamıyor. Zulüm devam ediyor. Bu katliamı yapanlar bir gün yargılanacaktır" dedi.

Aile sosyal medya hesabından "Kamuoyunun sahiplendiği davamızla ilgili gizlilik kararı 4 yıldır devam ediyor. Sağlık çalışanlarının ifadesine göre milletvekili, akrabalarına hitaben 'Hastaneden kimse canlı çıkmayacak' demiş. Bağımsız, tarafsız yargı nerede?" diye sordu.