30 Eylül 2024 Pazartesi

Adalet Nöbeti 246. gününde hapishane önünde devam etti

Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi önünde devam eden Adalet Nöbeti'nin 246. gününde Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı'na seslenen tutsak yakınları, "Çocuklarımızı serbest bırakın" dedi. 

Tutsak yakınları Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti'nin 246. gününde D Tipi Kapalı Hapishane önünde sürdürdü. Tutsak yakınlarına Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Hükümlü Aileler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) destek verdi.

Söz alan tutsak yakını Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, 9 aydır eylemde olduklarını hatırlattı. Adalet ve hukuk için mücadele verdiklerini söyleyen Boltan, "Çocuklarımızın infazını yakmayın, çocuklarımıza baskı yapmayın, çocuklarımızın tedavilerini yapın" dedi.

Boltan, Adalet Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı'na "Çocuklarımıza zulüm yapmayın. Çocuklarımızın raporlarını onaylayıp serbest bırakın" çağrısı yaptı.

Ömürleri yettiği sürece hem kendi haklarını hem de tutuklu haklarını aramaya devam edeceklerini kaydeden Boltan, "Bu zulümdür. Bu zulüm ve hakaret nereye kadar devam edecek? Çocuklarımızı yakın yerlerdeki cezaevlerine getirin. Hasta çocuklarımızı tedavi edin. Sağır mısınız? Sesimiz gelmiyor mu? Nereye kadar bu zulmü yapacaksınız" diye sordu. 

Açıklama  "Hak hukuk adalet" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganlarıyla son buldu.