25 Eylül 2024 Çarşamba

Adalet mücadelesini Meclise taşıyacaklar

Emek ve Özgürlük İttifakının Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili adayı olan Zöhre Tedik ve Derman Tarancı ile adaylık süreçlerini, nasıl mücadele yürüteceklerini, Meclisin onlar için ne anlama geldiğini konuştuk. Yıllardır adalet arayan Tedik ve Tarancı ETHA'ya, amaçlarının sadece seçilmek olmadığını bu süreçte yapacakları propagandayla halkları mücadeleye katmak istediklerini vurguladı. Tedik ve Tarancı, yalnızca kendileri için değil tüm ezilenler için de mücadele sözü verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçimleri için hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili aday tanıtımı sonrası gerçekleşen buluşmalarda, etkinliklerde halklar adayları coşkuyla karşılıyor. İşçi, emekçi, kadınlar, LGBTİ+'lar, engelliler farklı inanç ve kimliklerden isimleri Meclise taşımayı hedefleyen Yeşil Sol Parti ezilenlerin sesini daha gür yükselteceğinin sözünü veriyor.

Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayları arasında yıllardır adalet mücadelesi yürütenler de var. 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen Ankara Gar katliamında oğlu Korkmaz'ı yitiren Zöhre Tedik ve 1992 yılında kontrgerilla örgütlenmesi Hizbullah'ın katlettiği Gerçek Dergisi Diyarbakır Temsilcisi Namık Tarancı'nın eşi Derman Tarancı bu isimlerden ikisi.

'ADALET ARAYAN HERKES İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Yeşil Sol Parti listelerinden adayları olan Tedik ve Tarancı ile konuştuk. Tedik ve Tarancı yıllarca yürüttükleri adalet mücadelesini Meclise taşıyacaklarını söyledi ve ekledi: "Yalnızca kendimiz için değil adalet arayan herkes için mücadele edeceğiz."

TEDİK: HER ALANDA MÜCADELE EDİYORUZ
DAİŞ'in devlet desteğiyle Ankara'yı kana buladığı 10 Ekim katliamının ardında en ön saflarda mücadele yürütüyor Zöhre Tedik. "Kaybettiklerimiz geri gelmeyecek" diyor fakat yeni katliamlar yaşanmasın diye mücadele ediyor. "Gerek mahkeme salonlarında, gerek 1 Mayıslarda her alanda, her eylemde katillerin yargılanması için mücadele yürütüyoruz" diyen Tedik, göstermelik olarak 19 DAİŞ çetesinin tutuklanmasının içini rahatlatmadığını da söyledi.

Tedik, "7 yıldır adalet için mücadele ediyoruz. Gerek Emek ve Özgürlük İttifakı gerek de üyesi olduğumuz partilerimiz de yıllardır adalet arıyor. Yalnızca Ankara için değil Soma, Suruç katliamları için de. Parlamentoda bu adalet yürüyüşünü, adalet davasını sürdürmemizi istedikleri için aday gösterdiler bizi" sözleriyle adaylık sürecini aktardı.

'HESAP SORMAK İÇİN MECLİSE GİDECEĞİM'
Devlet eliyle gerçekleşen katliamlarda faillerin yargı önüne dahi çıkarılmadığını söyleyen Tedik, Suruç, Roboskî, Diyarbakır, Şenyaşar ailesi katillerinin korunduğunu hatırlattı. "AKP çocuklarımızı katletti" diyen Tedik, şöyle devam etti: "Bu katliamı yapanlarla Mecliste aynı sıralarda, salonlarda olacağız. Ben onların yüzüne, 'siz katilsiniz, çocuklarımızı öldürdünüz, kadınları, gençleri öldürdünüz; iş cinayetlerinde işçileri, dur ihtarına uymadığı için sırtından vurarak öldürdünüz. Kadınları katleden erkekleri iyi halli diye serbest bıraktınız' diyeceğim. Adalet mücadelesi yürüten bizler o Meclise para kazanmak için gitmek istemiyoruz. Hesap soracağız, mücadele edeceğiz. Kendi adıma şunun sözünü veriyorum; yalnızca 10 Ekim katliamı için 103 kişi için hesap sormayacağım aynı zamanda Suruç'un da Soma'nın da Diyarbakır'ın da Roboskî'nin de ve daha sayamadığım katliamlarda katillerin yargılanması için mücadele edeceğim. Vekil olarak derdim koltuk kapmak değil, işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların çocukların hakkını aramak, adalet."

'SOSYALİZM KAZANACAK, HALKLAR KAZANACAK'
Antalya milletvekili adayı Tedik, derdinin seçilip seçilmemek değil halka adalet mücadelesini anlatmak ve propaganda yaparak mücadeleye katmak olduğunu söyledi ve ekledi: "Biz kazanacağız, halk kazanacak, işçiler kazanacak, gençler kazanacak. Sosyalizm kazanacak. Halklar kazanacak ve barış kazanacak."

TARANCI: DAHA ÇOK MÜCADELE EDECEĞİZ
Gazeteci Namık Tarancı'nın katledilmesinin ardından soluksuz mücadele eden Derman Tarancı da Emek Partisi (EMEP) ile işçi, emekçi, kadınlar, gençler, engelliler ve doğa için yıllardır mücadele ediyor. Demokrasi mücadelesinin daha şeffaf olması için mücadele yürüteceğini söyleyen Tarancı, "Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Eşitlik, özgürlük isteyeceğiz ve daha çok mücadele yürüteceğiz" dedi.

'TARİHE NOT DÜŞECEĞİZ'
Yıllardır mücadele içerisinde olduğunu aktaran Tarancı, "Şunu biliyorum ki çoğunluktayız. Bu düzeninin böyle gitmesini istemeyen birçok seçmenimiz var. Tarihe not düşeceğiz. Tüm ezilenlerin mücadelesini yürütmek için gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

'SEÇİLMESEM DE OLUR MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİM'
Tarancı, son olarak şunları söyledi: "Rejim değişmeli. Toplumsal mücadelenin birikimi olacak. Bir de tarihe not düşmek istiyoruz kadınlar olarak. Parlamentoya gitmesem de olur toplumsal mücadelesinin içerisindeyim yıllardır. Biz kazanacağız, halk kazanacak."