23 Eylül 2024 Pazartesi

ACTIT: İşçilerle dayanışalım, Farplas'ı boykot edelim

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT) tüm zorluklara karşı direnişlerinin 39. gününde olan Farplas işçileriyle Paris'te dayanışma yürüyüşü yaptı. ACTIT üyeleri Farplas işçileriyle dayanışma, Farplas'a da boykot çağrısı yaptı. 

Sendikal hakları için mücadele eden Farplas işçilerinin direnişi bugün 39. gününde. İşçiler patronun direnişi kırma girişimlerine, sarı sendikayı devreye sokma çabalarına, haklı eylemlerinin "provokasyon" ithamıyla "terörize" edilmeye çalışılmasına rağmen direnişlerine devam ediyor. 

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTIT), yağmur, kar demeden mücadeleyi sürdüren Farplas direnişçileriyle dayanışma eylemi yaptı. Paris'te "Nous Soutenons la grève de Farplas" (Farplas grevini destekliyoruz" yazılı pankart ve "Direnen işçiler kazanacak" sloganıyla yürüyüş yapıldı. 

'FAŞİZM İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN ÖRGÜTLENMESİNDEN KORKUYOR'
ACTIT adına yapılan konuşmada faşizmin ezilenlerin, işçilerin örgütlü mücadelesinden korktuğu kadar hiçbir şeyden korkmadığı belirtildi. AKP-MHP faşist iktidarın Türkiye ve Kürdistan halklarına açlık, yoksulluk dayattığı kaydedilen konuşmada, "Ama şu birkaç ay içinde Türkiye'nin ve Kürdistan'ın işçileri değişik illerde bu zulme, bu örgütsüzleştirme çabasına, açlık ve yoksulluk dayatmasın karşı grev çadırları kurdu, yürüyüşler ve protestolar yaptı" denildi. 

'FARPLAS İŞÇİLERİ ÖRGÜTLENME İSTEKLERİNDE ISRARLI'
Türkiye ve Kürdistan kentlerinde dalga dalga yayılan direnişlerine işaret edilen konuşma şöyle devam etti: "Bunlardan biri de İstanbul'da Fransız burjuvazisinin fabrikası olan Farplas fabrikasındaki işçilerin DİSK'e bağlı Limter-İş'te örgütlenme çabalarına karşı devletin ve fabrika sahibinin şiddetin ve saldırısıyla karşı karşıyalar. Ama Farplas işçileri direniyorlar. Örgütlenme isteklerinde inatçı ve ısrarlılar."

Farplas direnişçilerinin örgütlenme mücadelelerini ve haklı taleplerinin desteklendiğinin altı çizilen konuşmada, Türkiyeli ve Kürdistanlı işçi ve emekçilere de bu talepleri sahiplenme, destekleme çağrısı yapıldı ve eklendi: "Çünkü biz enternasyonalistiz. Bir yüreğimiz Türkiye ve Kürdistan'da diğer Fransa'da. Buradan tüm Fransa halkını Farplas patronunun protestoya çağırıyoruz. İşçi ve emekçileri, direnen işçileri desteklemeye çağırıyoruz."