24 Eylül 2024 Salı

ACTİT: Göçmenlere barınma hakkı sağlanmalıdır

Fransa'da göçmenlerin barınma hakkı mücadelesine ilişkin açıklama yapan ACTİT, "Göçmenlerin kötü yaşam koşulları düzeltilmeli, barınma hakkı sağlanmalıdır" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Fransa'da göçmenlerin barınma hakkı mücadelesine ilişkin açıklama yaptı.

"Barınma hakkı mücadelesini destekliyoruz" başlıklı açıklamada, "Fransa'da göçmenlerin barınma sorunu derinleşen bir çözümsüzlükle sürüyor. Özellikle Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden göç ederek gelen evsizler uzun bir süredir onurlu barınma hakkı için mücadele ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde République Meydanı'nda çadır açarak günlerce eylem yapan evsizler bu kez Paris'in turistik bir bölgesi olan Vosges'de çadırlar kurarak onurlu barınma talebini yükselttiler" denildi.

ACTİT "Göçmenlerle dayanışma derneklerinin de bulunduğu 'Collectif Requisitions' adlı oluşumun desteğiyle, aralarında çocuklu aileler ile refakatsiz çocukların da bulunduğu 400 evsiz 'onurlu ve kalıcı barınma çözümü' talebi, herkese barınma sağlanana kadar bizimde talebimizdir. Göçmenlerin kötü yaşam koşulları düzeltilmeli, barınma hakkı sağlanmalıdır" diye belirtti.