23 Eylül 2024 Pazartesi

Açlık grevine giren tutsaklara disiplin cezaları

Urfa 1 ve 2 No'lu hapishanelerinde açlık grevine giren tutsaklara disiplin cezaları verildi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi, Urfa 1 ve 2 No'lu T Tipi hapishanelerinde kalan tutsaklarla yaptıkları görüşmeler doğrultusunda hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaştı.

Raporda, Urfa 2 No'lu T Tipi Hapishanesi'nde bir koğuşun açlık grevinde olduğu ve açlık grevine katılan yüzde 90 engelli tutsak Emin Güler'le görüşüldüğü belirtildi. Güler'in açlık grevine girdiği ilk gün hapishane idaresi tarafından "Seni kontrol etmek istiyoruz" denilerek hücreye götürülmek istendiği belirtilen raporda, sonrasında bundan vazgeçildiği aktarıldı. Güler hakkında açlık grevine başlaması sebebiyle disiplin soruşturması başlatıldığı kaydedilen raporda, Güler'e 1 aylık etkinlik yasağı cezası verildiği ifade edildi. Güler'in, kendisiyle aynı koğuşta bulunan Maksut Dürmüş'le birlikte grevde olduğu öğrenildi.

Urfa 1 No'lu Hapishanesi'nde ise Selami Çiftçi isimli tutsak hakkında açlık grevine katılması sebebiyle disiplin soruşturması açıldı. Çiftçi'nin hapishanede görevli psikologla görüştürülerek eylemi sonlandırmaya ikna edilmek istendiği ifade edildi.

Çiftçi ile aynı hapishanede kalan Aydın Oba ve Kadir Demir isimli tutsakların da 4 gündür açlık grevinde oldukları kaydedildi.