24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler ziyaretlerini sürdürdü

Açlık grevindeki sosyalistler Mücadele Birliği, Partizan ve İhsan Sinmiş?i ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren ikinci ekipte yer alan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Mücadele Birliği Platformu, Partizan ve 54 gündür açlık grevinde olan İhsan Sinmiş’i ziyaret etti.
 
Mücadele Birliği’ne  yapılan ziyarette konuşan SKM MKY üyesi Ezgi Bahçeci, amaçlarının ortak harekette yol bulmak olduğunu belirtti ve "Herkesin kendi düzeyinde özne olmayı bütünlükle ele alması gerekiyor" dedi.
 
Açlık grevi direnişçisi Hülya Gerçek’in annesi Yıldız Gerçek, bu sessizliğin ana olarak kendini üzdüğünü ve Leyla Güven’in açlık grevine ses olmanın yollarının bulunması gerektiğini söyledi. 
 
 
Mücadele Birliği üyesi Fatma Yıldırım, sürecin fedai bir ruhla ilerlediğini belirtti, "Birleşik mücadele ile süreci ilerletebiliriz" dedi. 
 
Öznelerden ve destekçi kurumlardan tekil sesler çıktığını ifade eden ESP Ataşehir İlçe Başkanı Serhat Demirtaş, tecride karşı sokakta birleşik mücadele hattını örülerek başarı kazanabileceklerini ifade etti. Demirtaş, devrimci demokrat kurumlar olarak mücadele için daha fazla sorumluluk almaları gerektiğini ifade etti. 
 
Sosyalistler Umut Yayıncılık'da ziyaret etti. Partizan temcilcisi, tecritin kendi gündemlerinde olduğunu aktardı ve yürüttükleri çalışmalara tecrit politikasını dahil ettiklerini ifade etti, "Pozisyonumuz taleplerin sahiplenilmesi değil, direnişin bir parçası olmaktır" dedi.
 
SİNMİŞ: ESP VE SGDF’Lİ YOLDAŞLARIN GÖSTERDİĞİ DAYANIŞMAYI SELAMLIYORUM
 
SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, her gittikleri kurumda, Leyla Güven şahsında sağlık maskeleri verildiğini, takılan maskelerin açlık greviyle özdeşleştiğini belirtti.
 
 
Açlık grevi direnişçisi İhsan Sinmiş de, sosyalistlerin sürecin öznesi olmasının önemli olduğunu belirtti. Sinmiş, insanların sokağa çıkmadığı sürece iktidarın bir adım dahi atmayacağını ve insanların çekincelerinin üstüne gitmesi gerektiğini söyledi.
 
Ziyarette edilen sohbetlerin ardından ESP, SKM ve SGDF üyeleri açlık grevi direnişçilerinin ailelerinde kalmak için evden ayrıldı.