24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler YSGP'yi ziyaret etti

Açlık grevindeki sosyalistler Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ni ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevine başlayan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ni (YSGP) ziyaret etti.
 
YGSP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Naci Sönmez, kendilerinin eylemi bitirecek politikalara ağırlık verdiğini, açlık grevlerinde başka politika güttüklerini bu doğrultuda uluslararası bir yönden ilerlediklerini ve hak gaspına dur denmesi için herkese çağrı yaptıklarını söyledi.
 
YGSP Eş Sözcüsü Eylem Tuncaelli, yaşamı savunan bir yerde durduklarını, açlık grevi direnişçilerine saygı duyduklarını ve direnişçilerin hiç bir şekilde zarar görmesini istemediklerini ifade etti.
 
ESP'li Mesut Çeki, herkes durduğu yerden mücadeleyi güçlendirmeye çalıştığını ve tecridin kırılması için anti faşist mücadelenin daha ileriye taşınması gerektiğini kaydetti.
 
SGDF üyesi Yücel Yavuz ise grevlerin Leyla Güven şahsında politik bir taleple başladığını, uluslararası alanda Leyla Halid'in Leyla Güven ile görüşmesi gibi dayanışma örneklerinin var olduğunu aktardı.