24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevindeki sosyalistler EMEP, EHP ve SODAP'ı ziyaret etti

Açlık grevini ikinci ekiple sürdüren sosyalistler, EMEP, EHP ve SODAP'ı ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Dayanışma Platformu'nu (SODAP) ziyaret etti.
 
EMEP: TECRİDE KARŞI MÜCADELE EDİLMESİ GEREK
 
EMEP İstanbul İl Örgütü ziyaretinde konuşan SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, Leyla Güven'in açlık grevine başladığı andan itibaren süreci gündemlerine aldıklarını ve çeşitli platformlarda yan yana gelinse de süreci özelinde tartışmak istediklerini belirtti. Bahçeci, "Bütünlüklü olarak hareket etme konusunda siyasi partiler olarak bir şey ortaya koyamadık, toplamda bu durumu değiştirecek bir ivme yakalayamadık'' dedi.
 
Ardından konuşan EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, kendilerinin tecridin kaldırılmasına yönelik talebi demokrasinin bir parçası olarak gördüklerini ve demokrasinin varlığı için tecride karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Siyasi iktidarın hiçbir adım atmadığını kaydeden Barbaros, "Tecride karşı mücadeleyi anlatmak, başka mücadele hatları nasıl örüleceğine dair tartışmalar yapmamız gerek'' diye kaydetti. Barbaros, 150 kurumun imza attığı deklarasyonda imzacı olduklarını, kendi çalışmalarında yaşatma ve demokrasi ihlalini öne çıkardıklarını söyledi.
 
EHP: EKONOMİK GİDİŞAT İKTİDARIN SOMUT YENİLGİLER ALMASINA NEDEN OLDU
 
EHP İstanbul İl Örgütü'ne yapılan ziyarette konuşan Bahçeci, açlık grevcilerinin talebinin tecridin kırılması ve hak ihlallerin son bulması olduğunu ve faşizmin kırılması bakımından her kurumla ortaklaşacak bir noktayı bulmayı umduklarını belirtti.
 
EHP Sözcüsü Can Ersoy, iktidarın OHAL darbesiyle ayakta durduğunu, demokrasi güçleri olarak 7 Haziran sürecinden bu yana gerilediklerini ifade etti.
 
Son sürecin umut sağladığını belirten Ersoy, "Ekonomik gidişat iktidarın somut yenilgiler almasına neden oldu, birçok kimliği içinde barındıran bir işçi sınıfı var. Sınıfın birleşebileceği gündem ekonomi ama tecridi kırmak ve ülke gündemine taşımak demokrasiye hizmet edecektir. Hükümeti birçok sorunda gerilettiğimiz zaman muhalefet olarak yol kat edeceğiz'' dedi.
 
SODAP: EMEKÇİLERE MESELEYİ ANLATMAMIZ LAZIM
 
SODAP İstanbul İl Örgütü'ne yapılan ziyarette koruşan ESP Ataşehir İlçe Başkanı Serhat Demirtaş, 7 Haziran'dan sonra iktidarın savaş konseptiyle beraber tecrit politikasını uygulamaya koyduğunu ve ESP olarak çeşitli dönemlerde tecride karşı fiili meşru sokak eylemlerini düzenlediklerini ekledi.
 
Dün 2. ekip olarak açlık grevidi devraldıklarını belirten Demirtaş, alışılmışın dışına çıkarak ziyaret edilen değil, ziyaret eden olmak istediklerini, kurumları ziyaret amaçlarının tecrit sürecinde fikir ve eylem birliğini sağlamlaştırmak olduğunu ifade etti.
 
SODAP Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Suruç katliamı ile başlayan savaş sürecinin ilanıyla barışın rafa kaldırıldığını ve halkların barışı için halkların mücadelesinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Konukçu, politik öznelerin kendi sorunları için adım atması gerektiğini ve açlık grevcilerine bütün sorumluluğu vermenin yanlış olduğunu belirtirken dışarıdakilerin daha fazla sorumluluğu olduğunu hatırlattı.
 
Konukçu sözlerine, "Türkiye'deki emekçilere meseleyi anlatmamız gerek. Gençlerin, kadınların, emekçilerin tecridin bir olduğunu ve gelecek günleri için mücadeleye çağırmamız gerek'' ifadelerini kullandı.