24 Eylül 2024 Salı

Açlık grevileri için oluşturulan heyeti AKP grubu ile de görüştü

Açlık grevleri için oluşturulan heyet, Meclis'te siyasi parti gruplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.
Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle devam eden açlık grevlerini izlemek için kurulan ve içerisinde İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneğinin (ÇHD) bulunduğu komisyon, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerle görüşme gerçekleştirdi. 
 
Görüşme sırasında komisyonun açlık grevlerine dair hazırladığı rapor tüm partilere verildi. İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, AKP ile görüşmeye dair Mezopotamya Ajansı'na konuştu.
 
AKP Grup Başkan Vekili Naci Bostancı ile görüştüklerini anımsatan Türkdoğan, "Naci Bey, hukuk ve siyaset ilişkisine değindi ama her halükarda bu meselenin artık çözülmesi gerektiğini ifade etti. Bu konuda sorunun hukuki temelde çözülebileceğini ve bizden aldığı görüşleri ve dosyayı hem Adalet Bakanlığına hem de Sayın Cumhurbaşkanına ileteceğini söyledi" dedi.
 
"Bu konuda Naci Bey’i oldukça samimi gördüm" diye konuşan Türkdoğan, şunları söyledi:"Burada artık seçim baskısının ortadan kalktığını ve bu meselenin çözülmesi noktasındaki düşüncelerimizi ifade ettik. Polisin uygulamalarını kendisine aktardık. Dolayısıyla partinin dönüp bu güvenlik biriminin uygulamalarını incelemesi gerektiğini anlattık. Hâlâ diyalog yolu açıktır. Görüş alış verişinde bulunma imkanı vardır. Sorunları iletebiliyoruz."
 
ADALET BAKANLIĞI'YLA DAHA ÖNCE GÖRÜŞÜLDÜ
 
Daha önce de Adalet Bakanlığı ile tecrit ve açlık grevleri konusunda görüştüklerini söyleyen Türkdoğan, “Bürokrasi ile de görüşüyoruz, aslında diyalog var. Burada sorun meseleyi çözecek siyasi irade kararlılığını göstermek. Bu konuda biraz daha çaba içerisinde olmak gerekiyor" dedi.