22 Eylül 2024 Pazar

Açlık grevi 53'üncü gününde: Tecrit son bulsun

İmralı'daki tecridin kaldırılması talebiyle tutsakların başlattığı açlık grevi 53'üncü gününe girerken, tutsak yakınları da 6 kentte Adalet Nöbetindeydi.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle tutsakların hapishanelerde başlattığı açlık grevi 53'üncü gününe girdi.

Tutsak yakınlarının açlık grevlerine destek olmak ve tecridin kaldırılmasını talep etmek amacıyla başlattığı Adalet Nöbetleri ise Van, Adana, İzmir, Mardin, İstanbul ve Diyarbakır'da devam etti.

VAN
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü'nde başlatılan Adalet Nöbeti 45'inci gününü doldurdu. Nöbeti Özgür Kadın Hareketi (TJA), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli-Sen yöneticileri ve çok sayıda kişi ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan TJA aktivisti Dilan Yıldız, "Hep birlikte olalım, tutsaklara, İmralı'ya ses olalım. Devam eden tecridi kıracağız ve Sayın Öcalan'ı fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Nöbet boyunca "Bijî Berxwedana zindanan" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganları atıldı.

ADANA 
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 46'ncı gününde devam etti. DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri bugün eylemcileri ziyaret etti. "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarının atıldığı etkinlikte, erbaneler eşliğinde türküler seslendirildi.

İZMİR
İzmir'de, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ile TJA öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 11'inci gününde sürdü. DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde devam eden nöbette sık sık, "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsak bulunan Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş, devletin taleplerine ses vermesini isteyerek, "Barış Annesi olarak barış istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit son bulsun. Ailesi, avukatları 3 yıldır görüşemiyor. Durumu nedir kimsenin bilgisi yok. Bu politikaların artık son bulması gerekiyor" dedi.

MARDİN 
Tutsak yakınlarının DBP Mardin il binasında başlattıkları Adalet Nöbeti 12'nci gününde devam etti. Barış Annesi Hacire Aksoy, "Güzel günler önümüzde. Bu güzel yoldan da ayrılmayacağız. El ele vererek tutuklularımızı cezaevinden çıkaralım. Başkanımız Apo'nun da bırakılmasını istiyoruz. Selahattin Demirtaş ve arkadaşları hepsi bırakılmalı. El ele verelim, birbirimizin elini bırakmayalım. Bir olduğumuzda bunları aşacağız" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL
Tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe İlçe Örgütü binasında 37'nci gününde devam etti. Ziyaretlerle süren nöbet eyleminde sık sık "Bijî berxwedana zindanan", "Bijî Serok Apo" ve "Jin, jiyan, azadî"  sloganları atıldı.

DİYARBAKIR
Tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 45'inci gününde DEM Parti Bağlar İlçe Örgütü binasında devam etti. Üzerinde Kürtçe ve Türkçe, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlüklerin giyildiği nöbet eylemi, ziyaretlerle sürdü.

Eylemde, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.