22 Eylül 2024 Pazar

'Abdullah Öcalan'a ve siyasi tutsaklara uygulanan tecridi yıkacağız'

TKŞ ve JKŞ üyeleri Hesekê'de PKK lideri Abdullah Öcalan ve politik tutsaklara yönelik tecride karşı eylem yaptı. TKŞ binasında bir günlük açlık grevi eylemi yapan Rojavalı komünistler eylemin ardından yaptıkları basın açıklamasında, "Başta Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsaklar özgür kalana dek olduğumuz her alanda mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) 15 Şubat PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü ve hapishanelerdeki tutsakların açlık grevleriyle dayanışmak için sembolik açlık grevi yaptı.

Hesekê'de TKŞ binasında gerçekleştirilen grevi kentin birçok mahallesinden gelen katılımcılar ziyaret etti. Eylemin sonunda 15 Şubat'a ilişkin açıklama yapan JKŞ Sözcüsü Fadya Sîdo, Öcalan'ın 1999 yılında tutsak edildiğini hatırlattı. Politik tutsakların PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı açlık grevine girdiğini kaydeden Fadya Sîdo, "Bugün 15 Şubat 2024. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın dünyayla bağlantısı tümden koparılmış durumda. Tecrit çözümsüzlüktür, tecrit insan hakları ihlalidir, tecrit savaştır, işgaldir, hukuksuzluktur. Tecrit, tüm emekçi halklar için açlıktır, yoksulluktur, hırsızlıktır, çete düzenidir" dedi.

Türk devletinin hapishanelerde sürdürdüğü faşist baskı ve tecride dikkat çeken Fadya Sîdo şunları vurguladı: "Bu baskı ve işkence rejimi, emekçilerin, halklarımızın isyanını bastırmak içindir. Bunun için faşist şef Erdoğan Ortadoğu ve dünyanın yegane devrimi olan Rojava devrimine saldırıyor. Bunun için temel yaşam yerleri olan mazot, tüp, fırın, hastane ve okulları vuruyor. Bunun için Medya Savunma Alanlarını yasaklı kimyasal silahlarla bombalıyor. Bunun için Bakur'da sayısız devrimci ve yurtsever, insan hakları savunucuları, avukatlar, gazeteciler, eylemlere katılanlar hapishanelerde. Bugün Türk devletinin hapishanelerinde insanlık dışı tecrit politikasına ve hak gasplarına karşı devrimci, yurtsever tutsaklar bütün bu koşullara boyun eğmeden direnmeye, üretmeye, yaşamın içinde olmaya devam ediyor."

Hapishanelerde tutsakların 27 Kasım'dan bu yana tecride ve hak ihlallerine karşı sürdürdükleri açlık grevlerine hatırlatan Fadya Sîdo, konuşmasının sonunda şunları ifade etti: "Hapishanelerde 78 gündür devam eden açlık grevi direnişini de buradan selamlıyoruz. Biz Komünist Devrimci Hareket olarak Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutsaklara uygulanan tecridi yıkma sözünü veriyoruz. Başta Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasi tutsaklar özgür kalana dek olduğumuz her alanda mücadeleyi sürdüreceğiz. Abdullah Öcalan ile teslim alınmak istenen Kürt halkının iradesidir. Düşmanın hayalleri dün olduğu gibi bugün de boş hayallerdir. Bizler hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz. İrademizde sahip çıkacağız ve her yerde eylemlerimizi büyüteceğiz. Bize gücünüz yetmez, mutlaka biz kazanacağız."

Eylem "Bijî berxwedana Îmrali" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları ile sona erdi.