22 Eylül 2024 Pazar

Abdullah Baştürk ölümünün 27. mezarı başında anıldı

DİSK ve Genel-İş Sendikası es Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 27. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
DİSK Genel Başkanlarından ve Genel-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Abdullah Baştürk, ölümünün 27. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
 
Törene eşi Ayten Baştürk, oğlu Bülent Baştürk'ün yanı sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK önceki dönemler Genel Başkanları Rıdvan Budak ve Süleyman Çelebi, DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı, Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, Gıda İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, DİSK üyesi sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri, işyerlerinden temsilciler ile çok sayıda DİSK'li ve mücadele arkadaşları katıldı.
 
Saygı duruşunun arından bir konuşma yapan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "Bugün emeğe ve demokrasiye ağır bir saldırı var. Abdullah Baştürk'ün ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda mücadeleye devam ediyoruz. Görevimiz bu zorlu süreçte mücadele bayrağını daha yukarı taşımak" dedi.
 
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bir konuşma yaparak "Sevgili Genel Başkanımız Abdullah Baştürk'ün anısı önünde bir kez daha söz veriyoruz: Baskılara ve tehditlere rağmen, emeğin hakları mücadelesini işyerlerinden, sokaklardan, meydanlardan büyüteceğiz" diye belirtti.
 
Abdullah Baştürk'ün mezarına karanfillerin konulmasının ardından tören sona erdi.