25 Eylül 2024 Çarşamba

ABD'de polis şiddetine ve ırkçılığa karşı eylemler sürüyor

ABD'de siyahi Blake'in katledilmesinin ardından polis şiddeti ve ırkçılığa karşı eylemler sürüyor. Leon bölgesinde geceleri sokağa çıkma yasağı ilan edildi, Portland'da ise 19 kişi gözaltına alındı.

ABD'nin Florida eyaletinde, hafta sonu polis tarafından sırtından vurularak katledilen siyah Jacob Blake için eylemler sürüyor.

Eyalet yönetimi, şehir genelinde bugünden geçerli olmak üzere 23.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağını da içeren bir haftalık acil durum ilan edildiğini açıkladı.

Söz konusu adım, 29 Ağustos'taki protestolarda bir kişinin göstericilere karşı silah çekmesi sonrası geldi.

Basına yansıyan görsellerde, bir arbede sırasında beyaz bir adamın belinden silah çıkartarak protestoculara doğrulttuğu ve silahını ateşlemeden polis tarafından yakalandığı görüldü.

Öte yandan, silah taşıma ruhsatı olduğu belirtilen kişiye yönelik herhangi bir işlem yapılmadı.

ABD'nin Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde, ırkçılık karşıtı göstericiler Belediye Başkanı Ted Wheeler'in yaşadığı apartmana yaktıkları nesneleri attı ve binanın camlarını kırdı. Portland'ın Pearl District semtinde yaşayan Wheeler'i 58. doğum gününde hedef alan yüzlerce protestocu, Belediye Başkanı'nın oturduğu apartmanın girişindeki mağazaya yaktıkları nesneleri fırlattı.