24 Eylül 2024 Salı

ABD'de işçiler ırkçılık ve ayrımcılığa karşı greve gitti

ABD'nin pek çok kentinde işçiler, "Siyah Yaşamlar için Genel Grev" koalisyonunun çağrısıyla ırkçılığa karşı greve gitti.

ABD'de 20'den fazla kentte işçiler ırkçılık ve ayrımcılığa karşı greve giderek çalışma şartlarının iyileştirilmesi için eylemler düzenledi.

Protestolara, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sırasında evlerinden çalışamayan sağlık, ulaşım ve gıda gibi sektörlerde faaliyet gösterin çok sayıda işçi destek verdi. New York'un Manhattan bölgesindeki Trump Uluslararası Oteli dışında da eylem düzenlendi.

Eylemlere katılanlar, polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden siyahlar için saygı duruşunda bulundu.

"Siyah Yaşamlar için Genel Grev" koalisyonu tarafından organize edilen grev için; Hizmet Emekçileri Uluslararası Sendikası (SEIU), Taşımacılık Sendikası (International Brotherhood of Teamsters), Öğretmenlerin Amerikan Federasyonu (AFT), Birleşik Tarım İşçileri (UFW), Birleşik Yiyecek ve Ticaret İşçileri (UFCW), Amerika’nın Komünikasyon İşçileri (CWA), Birleşik Taşımacılık Sendikası (ATU), New York Eyaleti Hemşireler Derneği ve "15 Dolar için Mücadele" gibi örgütlü sendikalar ve emek örgütleri çağrı yapmıştı.