21 Eylül 2024 Cumartesi

8 Mart çağrısına 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı

Oğuzhan Tüfek isimli erkeğin 8 Mart'a çağrı yapan bir görsel paylaştığı için şikayetçi olduğu Toprak hakkında Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. 

Kadıköy'de gerçekleşen bir eylemde polis saldırısına kendini korumak için kalkana attığı tekmeyle çekilen fotoğrafını sosyal medyaya atarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne çağrı yapan Gamze Toprak hakkında yapılan şikayete kovuşturmaya yer olmadığı karar verildi. 

2020 yılı 8 Mart'a giderken fotoğrafını paylaşan ve gece yürüyüşüne çağrı yapan Toprak, Oğuzhan Tüfek isimli erkek tarafından "halkı kışkırttığı" iddiasıyla şikayet edilmişti.

Maraş Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu paylaşıma ilişkin "halkı kin veya düşmanlığa sevk edecek ve kamu güvenliğine yönelik açık ve yalın bir tehlikeyi ortaya çıkaracak şiddet çağrısı içermesinin gerektiği, şüphelinin paylaşımının böyle bir niteliği bulunmadığı ve ayrıca böyle bir tehlikenin ortaya çıktığının dosyaya yansımadığı bu suretle şüphelinin üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığı tüm dosya kapsamından anlaşılmakta" ifadeleriyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.