22 Eylül 2024 Pazar

698 gündür Gülistan'ı arayan Aygül'ün duruşması görüldü

698 gündür Gülistan'ı arayan Aygül Doku, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşma esas hakkında mütalaanın hazırlanması için Ocak ayına ertelendi. Aygül Doku duruşma öncesi sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Kardeşim 698 gündür nerede?" sorusunu yineledi. 

Gülistan Doku'nun kaybolmasından şüpheli kişi olan Zaynal Abarakov'un polis olan babası Engin Yücel'in delilleri karartmak için evini taşımasını engellemeye çalışan abla Aygül Doku hakkında "mala zarar vermek" iddiasıyla açılan tazminat davasının duruşması Tunceli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

698 gündür Gülistan yok ve yargılan ben seni bulana kadar Gülistan pic.twitter.com/aaYcfltn6N

— Aygül Doku GÜLİSTAN'ın Ablası (@AygulDoku) December 2, 2021

 

Duruşma öncesi sosyal medya hesabından açıklama yapan Doku, 698 gündür Gülistan'ın nerede olduğunu sorduğu için yargılanan, hesap sorulan kişinin kendi olduğunu kaydetti. "698 gündür benim kardeşim nerede?" sorusunu yineleyen Doku, bir gün önce Gülistan'ın kaybolmasının baş şüphelisi olan Zaynal Abarakov'un neden yargılanmadığı sorusunu mahkeme heyetine yönelteceğini belirtti. 

DURUŞMA ERTELENDİ
Tunceli 3. Asliye CEza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Doku ve avukatları Ali Çİmen ve Fatma Kalsen hazır bulundu.

Savcılık esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için mahkemeden dosyanın kendisine verilmesini istedi. Talebi kabul eden mahkeme bir sonraki duruşmayı 20 Ocak 2022'ye erteledi.