22 Eylül 2024 Pazar

5 QSD savaşçısı toprağa verildi

Hesekê'de binlerce kişi Dêrazor'da İranlı milis gruplarının saldırılarında ölümsüzleşen 5 QSD savaşçısını sonsuzluğa uğurladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları için Hesekê'de tören düzenlendi. İranlı milis grupları Dêrazor'da Komandos'a ait eğitim sahasına yönelik saldırıları gerçekleştirmişti. Saldırıda Bîla Mihemed El Seûd, Ebdulrezaq Ayiş El Seûd, Emmar Dawûd Ebdulwehab, Omer Dawîd Ebdulwehab, Mihemed Ehmed El Şerabî isimli 5 savaşçı ölümsüzleşmişti.

Hesekê'de Dijwar Şehitliği'nde yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Fatma Ali, "Demhat, Gelhat, Emmar, Zagros ve Omer gibi şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde bölge halkı birçok başarıya imza attı" dedi.

QSD adına konuşan Cizre kantonu Askeri Meclisi Komutanı Serhed Tirbespiyê, ölümsüzleşen savaşçıların yollarının takipçisi olacaklarını vurguladı. Serhed Tirbespiyê bölgenin altyapısının hedef alındığını hatırlattı, "Şehitlerin intikamlarını alacağız ve bölgeyi kaostan koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra ölümsüzleşen 5 savaşçının şehitlik belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Cenazeler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.