30 Eylül 2024 Pazartesi

450 milyon harcandığı iddia edilen Devrez Barajı ortada yok

450 milyon harcanarak, 2017 yılında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile temelinin yapımına başlanan Devrez Kızlaryolu Barajı, ortada yok. Temelinin dahi ortada olmadığı barajın akıbetini dönemin belediye başkanı da, köylüler de bilmiyor.

450 milyon liraya mal olan Çankırı'daki Devrez Kızlaryolu Barajı ortadan kayboldu. Çankırı'ya giden CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, İsmet Tokdemir, Türabi Kayan ve Hasan Baltacı Devrez Kızlaryolu Barajı'nı görmek istedi. Barajın temelini dahi bulamayan milletvekilleri boş arazide, "işte 450 milyon liralık olmayan baraj" diye fotoğraf çektirdi. 

CHP İstanbul Milletvekili Zeybek, "Çankırı İl Başkanımız ile birlikte bu bölgeye gittik. Ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok. Boş bir arazi ve etrafta patlatılan kayalardan artan yığınlar var. Eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor" dedi.

Devrez Kızlaryolu Barajının temeli, 17 Aralık 2017'de dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve AKM milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen törenle atılmıştı.

450 milyon lira harcanın barajın, 156 bin dekar araziyi sulayacağı açıklanmıştı.