7 Ekim 2024 Pazartesi

33'lerden Erol, Barutçu ve Devrim mezarı başında anıldı

33 düş yolcusundan Erol, Barutçu ve Devrim'i mezarı başında anan HDP Muş Milletvekilleri Koçyiğit ve Coşkun, "Yolumuzu, mücadelemizi aydınlatmaya devam ediyor. Onların mücadelesine layık olacağız, onları her yerde anacağız" dedi.  

Suruç katliamının 6. yılında, 33 düş yolcusundan E. Deniz Erol, Medali Barutçu, Serhat Devrim Muş'taki Taşo Mezarlığı'nde mezar başlarında anıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Şevin Coşkun ve HDP Muş İl Örgütü'nden oluşan bir heyet Suruç şehitlerini mezarı başında andı. 

KOÇYİĞİT: ONLARIN MÜCADELESİNE LAYIK OLACAĞIZ
Düş yolcularının mezarı başında dua okunduktan sonra kısa bir konuşma yapan Koçyiğit, "Bugün de bizim buraya gelmemiz, bir anma yapmamızı engellemek istediler. Hiçbir engelleme hiçbir baskı,zulüm bizi Suruç şehitlerimize sahip çıkmaktan vazgeçiremez" dedi. 

33'lerin yolundan yürüyeceklerine ve anılarına, mücadelelerine bağlı kalacaklarının sözünü veren Koçyiğit, "Suruç katliamını lanetlediğimiz gibi anmamızı engelleyen zihniyeti de kınıyoruz. AKP/MHP iktidarı böyle bir zamanda bile bizim mezarlara gelmemizi, yoldaşlarımızı engellemeye çalışması nasıl bir zihniyetten beslendiğini ortaya koyuyor. 33 düş yolcusu ölümsüzdür. Yolumuzu, mücadelemizi aydınlatmaya devam ediyor. Onların mücadelesine layık olacağız, onları her yerde anacağız" diye konuştu. 

COŞKUN: FAİLLERİ BİR AN ÖNCE ORTAYA ÇIKARILMALI
HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da şöyle konuştu: "Ne yazık ki katliamın failleri haya yargılanmadı, ortaya çıkarılmadı. Dün Türkiye'nin birçok yerinde anma etkinliklerine müdahale oldu, kınıyoruz. Bu saldırılar insanlığa karşı yapılan saldırılardır. En önemli şey faillerin ortaya çıkarılması, cezalandırılması, destekçilerinin bir an önce bulunmasıdır. Bir kere daha 33 düş yolcusunu saygıyla anıyorum."