30 Eylül 2024 Pazartesi

'33'ler Rojava devrimine dokunmak istediği için katledildi'

PSAKD Ataşehir Şubesinin çağrısıyla Suruç şehitleri anısına panel düzenlendi ve lokma dağıtıldı. Konuşmalarda, 33'lerin çocuklara oyuncak götürdüğü için değil Rojava devrimine dokunmak istediği, Gezi'nin çocuklarını Rojava devrimiyle buluşturmak ve birleşik devrimci mücadelenin gücünü sokağa taşıdığı için katledildiği kaydedildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi, Suruç şehitleri için lokma verdi.

1 Mayıs Mahallesinde bulunan cemevinde Suruç paneli düzenlendi. Suruç gazileri, ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP Ataşehir İlçe Örgütü, ANYAKAYDER, PSAKD yönetici ve üyeleri ile Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş panele katıldı.

Saygı duruşunun ardından Suruç şehitlerinin mücadele hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

SELEN: YOLDAŞLARIMIZ OYUNCAK GÖTÜRDÜĞÜ İÇİN DEĞİL DEVRİME DOKUNMAK İSTEDİĞİ İÇİN KATLEDİLDİ
Panelin açılış konuşmasını yapan Hivda Selen, 'Suruç için adalet' demenin 'Gezi için adalet' demek olduğunun altını çizdi. Selen, bu nedenle bugün Gezi şehidi Mehmet Ayvalıtaş için adalet istediklerini kaydetti. Selen, Suruç şehitlerinin oyuncak dağıtan çocuklar olarak simgeleştiğine dikkat çekti ve "Yoldaşlarımız çocuklara oyuncak götürdükleri için katledilmedi. Onlar Rojava devrimine dokunmak istedikleri için, Gezi'nin çocuklarını Rojava devrimiyle buluşturmak istedikleri için, birleşik devrimci mücadele pratiğini sokağa taşıdıkları için katledildi" diye belirtti.

TÜRKAY: 5 SENE ÖNCE ORTAYA KOYDUĞUMUZ TESPİTLER DOĞRULUĞUNU GÖSTERDİ
Ardından konuşan Suruç gazisi Koray Türkay, Suruç katliamına bir bulmaca gibi bakılması gerektiğini kaydetti. 7 Haziran seçimleri öncesinde "400 sandalyeyi verin bu iş çözülsün" diyen Erdoğan'ın bu bulmacanın ilk parçası olduğuna dikkat çeken Türkay, 5 yıllık süreçte bu tespitin doğruluğunu ortaya çıktığını dile getirdi.

Bulmacanın diğer parçasının da Rusya'nın kendi uçağının AKP tarafından düşürülmesi ile büyük bir şovla iktidarın-IŞİD ortaklığının dünyaya göstermesi olduğunu belirtti. Türkay, Davutoğlu'nun "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi insan yüzüne çıkamaz" cümlesinin bulmacanın bie başka parçası olduğuna dikkat çekti ve "Biz beş sene önce bunu söylediğimizde intikam siyaseti yürütüyorsunuz diyorlardı" diye konuştu.

'İKTİDAR DAHA FAZLA AYAKTA KALAMAYACAK'
Tablo olumsuz görünse de iktidarın daha fazla ayakta kalamayacağını vurgulayan Türkay, Suruç ve Ankara katliamı aydınlatılırsa iktidarda kalamayacağını bildiği için devletin Suruç analarına saldırdığını vurguladı.

20 Temmuz günü yapılacak anmanın önemine dikkat çeken Türkay, "AKP-MHP iktidarının yıkımı ve ortadan kalkacağı yarınki fotoğrafla görülecek o fotoğrafla iktidarın 'halka yaptığımız kötülükler unutulur' umudu kaybedilecek" vurgusu yaptı.

AKŞER: KATLİAMİN ARDINDAN SLADIRILAR SÜRÜYOR
SGDF adına söz alan Aze Deniz Akşer ise Suruç kampanyasını hatırlattı. Katliamın ardından 33'lerin mücadelesini yürütenlere yönelik baskıların devam ettiğini kaydeden Akşer, "Bunun sebebi devletin katliamin sorumlusu olduğunu ve katliamını unutturmaktır" dedi.

Akşer, "Suruç şehitlerinin ve devrim şehitlerinin hesabını soracağız ve devrimi gerçekleştirmek yegane hedefimiz olacak" diye konuştu.

KÖZ adına konuşan Engin Gündüz, Suruç katliamı öncesinde devletin saldırılarının başladığına dikkat çekti. "Bu katliamların sorumlusunun başta Cumhur İttifakı olduğunu çok iyi biliyoruz" diyen Gündüz, Düş yolcularının Rojava devrimine yüzünü döndüğü için katledildiğinin altını çizdi ve ekledi: "Var olan iktidardan kurtulmadan intikam alamayız."

Serbest kürsü ile devam eden panelin ardından Suruç şehitleri anısına lokma dağıtıldı.