30 Eylül 2024 Pazartesi

33'ler katledildikleri Amara'da anıldı

33 düş yolcusu katledildikleri Amara Kültür Merkezi'nde anıldı. Burada yapılan konuşmalarda, değil 7yıl, 77 yıl da geçse Suruç şehitlerinin ideallerinin sahiplenileceği ve yarım kalan düşlerinin gerçek kılınacağı sözü verildi. Anmada konuşan ESP'li Soner Çiçek, "33'lerin inşa etmek için ellerini uzattığı Rojava devriminin bugün de işgal saldırısı tehdidi altında olduğunu kaydeden Çiçek, "Onların yarım kalan düşlerini büyütmek şimdi işgale karşı durmakla mümkündür" dedi.

Suruç katliamının 7. yılında 33 düş yolcuları katledildikleri Urfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nde anıldı.

HDP Suruç İlçe Örgütü'nden HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyon (SGDF) ile çok sayıda kişinin katılımıyla Amara Kültür Merkezi'ne yüründü.

33'ler şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde ölümsüzler anısına yapılan saygı duruşu sonrası, bombanın patladığı alana SGDF bayrağı serildi ve üzerine güller bırakıldı.

Üzerinde Suruç şehitlerinin fotoğraflarının olduğu, "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı pankart ile Suruç şehitlerinin fotoğrafları taşınan eylemde konuşmalar yapıldı. 

ESP: YARIM BIRAKILAN DÜŞLERİNİN HESABINI SORACAĞIZ
ESP adına söz alan Soner Çiçek, 33'lerin mücadelesini yükselteceklerinin sözünü yineledi. Katliamın neden gerçekleştiğine dikkat çeken Çiçek, faşist iktidarın başarılı olamadığını vurguladı. Çiçek, "Suruç adalet mücadelelerinin eksenini oluşturdu. Saray yargısı katledenleri değil yaralıları, aileleri yargılamaya çalıştığı bir tiyatro sergiledi. Ailelerimiz, Suruç yaralıları tutsak. Katilleri koruyanları biliyoruz, hesabını mutlaka soracağız. Yarım bırakılan düşlerin hesabını soracağız" dedi.

33'lerin inşa etmek için ellerini uzattığı Rojava devriminin bugün de işgal saldırısı tehdidi altında olduğunu kaydeden Çiçek, "Onların yarım kalan düşlerini büyütmek şimdi işgale karşı durmakla mümkündür" diye konuştu.

SGDF: ONLARA SÖZÜMÜZ DEVRİM VE GERÇEK KILACAĞIZ
SGDF MYK üyesi Tanya Kara ise "Kobanê inşa kampanyası"nın amacını ve neden hedeflediğini hatırlattı. Türkiye ve Kürdistan'ın dünyanın birçok  kentinde 33'lerin anılacağını kaydeden Kara, "Az önce didik didik aradıkları, fotoğraflarına bile tahammül edemedikleri yoldaşlarımızı her yerde anacağız, isimlerini her yerde haykıracağız" dedi. 

Karşılarına çıkan hiçbir barikatta durmayacaklarını söyleyen Kara, "33'lerimize söz veriyoruz, onların bize bıraktıkları idealleri bayrakları taşıyacağız onlara sözümüz devrim ve özgürlük olacak. Bunu hep birlikte direnerek kazanacağız" dedi. 

KESK: ADALET NÖBETİNE BAŞLAYACAĞIZ
KESK MYK üyesi Varol Öztorun da Eğitim-Sen'li üç yıllık öğretmen Süleyman Aksu'yu anarak sözlerine başladı. Bir eğitim emekçisinin Kobanê'ye gitmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Öztorun, devrimi yaşatma düşünü hatırlattı. Katliamı gerçekleştirenin tek kişi olmadığını dile getiren Öztorun, "KESK olarak 10 Ekim gibi Şenyaşar ailesi gibi tüm illerde Adalet Nöbeti başlıyoruz. Tek adam rejimine karşı adalet arayışını hep birlikte sürdüreceğiz" dedi. 

URFA BAROSU: 77 YIL DA GEÇSE DEĞERLERİNİ SAVUNACAĞIZ
Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ise, 77 yıl da geçse katledilenlerin değerlerini savunacaklarını söyledi. 

ÖCALAN: IŞİD'LE KADER BİRLİĞİNİ SÜRDÜRÜYORLAR
HDP Milletvekili Ömer Öcalan, katledilenleri anarak sözlerine başladı. IŞİD'le kader birliği yapan ve aynı yolda yürüyen anlayışın bu ısrarını sürdürdüğüne dikkat çeken Öcalan, halkların eşit, özgür bir şekilde yan yana yaşamını örgütleyen insanlara reva görülenin katliam ya da hapishane olduğunu belirtti. 

Öcalan, "Ortadoğu'da birden fazla etnik, mezhepsel, inançsal farklılıklar vardı. Demokrasi bünyesinde birlikte yaşayabilirler ama şu an ülkemizin iktidarında bulunanlar bu karşılaşmaya, çatışmaya öncülük etmektedirler" dedi. 

HDP Milletvekili Ayşe Sürücü de Kürtçe bir konuşma yaptı. Sürücü, 33'lerin hayallerini sahiplendiklerini ve hesabını soracaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından Suruç şehitliğinde bulunan Kasım Deprem ve Osman Çiçek'i anmak için kabristana geçildi.