30 Eylül 2024 Pazartesi

33'ler Antalya'da anıldı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu andı. Katliamların aydınlatılması için mücadeleyi sürdürecekleri ve asla unutturmayacakları vurgulanan eylemde, "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganları atıldı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Attalos Meydanı'nda bir araya gelerek Suruç'ta ölümsüzleşenleri andı.

33 düş yolcusunun fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Suruç için adalet, herkes için adalet" pankartı açıldı.

Eylemde açıklama yapan HDP İl Eşbaşkanı Hülya Hasbay, IŞİD çetesinin Suruç, Ankara, Amed, Reina, Sultanahmet, Antep katliamlarında yüzlerce kişiyi katlettiğini hatırlattı.

Katillerin korunduğunu vurgulayan Hasbay, yürütülen adalet mücadelesine değindi. 7 yıldır mahkeme salonları ve sokaklarda "Suruç için adalet, herkes için adalet" dediklerini söyleyen Hasbay, "Adalet çığlığımızı bu ülkede adalet arayanların sesine, mücadelesine kattık Cumartesi Anneleri'nden Taybet anaya, Berkin Elvan'dan Deniz Poyraz'a, Hrant Dink'ten Önder Babat'a, Roboski'den Suruç'a, Kemal Korkut'tan Şenyaşar ailesine, Hande Kader'den Gülistan Doku'ya, Soma'dan Çorlu'ya kadar aydınlatılmayan, sorumluları yargılanmayan, göstermelik cezalarla kapatılmaya çalışılan, adalet isteyenlerin gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışıldığı bir devlet politikası ile karşı karşıya kaldık" dedi.

"Suruç için adalet herkes için adalet" demeye devam edeceklerini vurgulayan Hasbay, "Katliamların aydınlatılması mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun" diye konuştu.

"Suruç için adalet, herkes için adalet", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarının eylemin ardından 33 düş yolcusunun fotoğrafları yere konularak üzerlerine karanfiller bırakıldı.