30 Eylül 2024 Pazartesi

33'ler Adana'da anıldı

Adana'da düzenlenen anmada 33'lerin mücadelesinin yükseltileceği kaydedildi. 

Suruç şehitleri için Adana'da Düş Sokağı parkında basın açıklaması yapıldı. Gençlik örgütleri tarafından düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı. Basın metnini Poyraz Ahmet İnanç okudu.

33 düş yolcularının Kobanê'yi yeniden inşa için yola çıkan 33'lerin katledilmesinin ardından yedi yıl boyunca sayısız hukuksuzluğa rağmen adalet mücadelesi yürüttü. "33'ler bulundukları her yerde umudu taşıyanlardan, kavgaya göğüs gerenlerdendi. Geleceği çalınan gençlerin, sömürülen işçilerin, şiddetin her türlüsüne uğrayan kadınların, toplumsal olarak dışlanan LGBTİ+'ların, toprağı talan edilen köylülerin, inkar edilen Kürt halkının yanındaydılar. Onlar büyük kavgaları hazırlayanların arasında adlarını yıldızlara yazdılar" diyen İnanç, 33'lerin yoldaşları olarak mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

İnanç, "7 yıl geçti 33 yoldaşımızın katledilmesinin üzerinden, 7 yıldır mahkeme mahkeme, sokak sokak adalet mücadelesini büyütüyoruz. Katliamın ardından davaya getirilen gizlilik kararı, birleşik mücadelemiz sayesinde kaldırıldı. Devletin mahkemeleri katilleri yargılamak bir yana, 33 düş yolcusunu ve Suruç Gazileri'ni katliamda yüzde 50 kusurlu ilan etti. Katliamın faili olduğunu kamuoyu önünde deklare etmekten çekinmeyen Ahmet Davutoğlu yargılanmak bir kenara dursun tanık olarak dahi dinlenmedi. Suruç aile ve yaralılarının, avukatlarımızın talepleri mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkeme salonunda bu adaletsizliğe tepki gösteren ailelerimize, avukatlarımıza soruşturmalar açılıyor. 1 kişiye göstermelik bir ceza verilerek Suruç Katliamı'nın failleri ve bağlantıları hasır altı edilmek isteniyor" dedi. 

Anma, sloganlarla sona erdi.