30 Eylül 2024 Pazartesi

33 düş yolcusu yasağa rağmen Fındıklı'da anıldı

Fındıklı'da Demokrasi Güçleri tarafından Hayati Aykut Parkı'nda yapılacak anma İçişleri Bakanlığı'nın yasağı bahane edilerek engellendi. CHP ilçe binasında yapılan anmada, katliamın sorumlusunun iktidar olduğu vurgulandı, "Onlara bir kez daha söz veriyoruz; ne bayraklarını yere düşüreceğiz, ne de düşlerini yarım bırakacağız. Katillerden ve onların işbirlikçilerinden mutlaka ama mutlaka hesap soracağız" denildi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunu anma eylem engellendi. Fındıklı Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Hayati Aykut Parkı'nda toplanan kitleye, polis, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı olduğunu, Suruç'ta yapılacak anma dışındaki hiçbir eyleme izin verilmeyeceğini söyledi.

Polisin yığınak yaparak adeta OHAL uyguladığı Fındıklı'daki anma etkinliği CHP ilçe binasında yapıldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Emeğin Partisi (EMEP), Sol Parti ve CHP'lilerin katıldığı anmada 33 düş yolcusu anısına saygı duruşu yapıldı.

Fındıklı Demokrasi Güçleri'nin ortak açıklamasını CHP İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu okudu.

YÜZLERCE GENÇ 'BİRLİKTE SAVUNDUK BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ' DEDİ
20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nde bir araya gelen sosyalist gençlerin yıkık bir kentin savaş mağduru çocuklarına umut taşımak için toplandığını belirten Kadıoğlu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) öncülüğünde başlatılan "Birlikte savunduk, birlikte inşa edeceğiz" kampanyasına birçok kentten yüzlerce gencin katıldığını söyledi.

'KATLİAMA DAVETİYE ÇIKARILDI'
Tecavüzcü, katliamcı IŞİD çetesinin harabeye döndürdüğü Kobanê'ye doğru yola çıkmak için Suruç'a ulaşan gençlere yönelik bombalı katliam saldırısı yaşandığını hatırlatan Kadıoğlu, "Eli kanlı halk düşmanı çeteler tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyla özgürlüğe adanmış yüreklerin hayallerini ve düşlerini yarım bırakmak istediler. Katliama dair her türlü istihbarati bilgiye ve tespitlere rağmen hiçbir önlem almayan ve adeta katliama davetiye çıkaran iktidar güçleri katilleri beş yıldızlı otellerde misafir ederek saflarını belli etmişlerdir" dedi.

'KATİLLERİNDEN HESAP SORACAĞIZ'
Katliamın sorumlusunun iktidar ve polis olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, "Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunun düşleri düşümüz, hayalleri hayalimizdir. Onlara bir kez daha söz veriyoruz; ne bayraklarını yere düşüreceğiz, ne de düşlerini yarım bırakacağız. Katillerden ve onların işbirlikçilerinden mutlaka ama mutlaka hesap soracağız. 33 can yoldaşımızı bir kez daha özlemle anıyor ideallerini yaşatacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.