24 Eylül 2024 Salı

33 düş yolcusu Paris'te anıldı

ACTIT, SKB ve Young Struggle, 33 düş yolcusunu Paris'te andı.

Fransa'nın başkenti Paris'te Suruç katliamında yaşamını yitiren 33 düş yolcusu anıldı.

ACTIT, SKB ve Young Struggle tarafından Chatelet'de bulunan Fontaine des İnnocent alanında yapılan anmada, Suruç ve Paris'te 2017'de IŞİD tarafından gerçekleştirilen Bataclan katliamını lanetleyen pankartlar ile 33 düş yolcusunun fotoğrafları taşındı.

CDK-F, ADHK, AGEB, ODAK, BİRKAR ve Öncü Partizan'ın katıldığı anma saygı duruşu ile başladı.

ACTIT adına yapılan konuşmada "Suruç katliamı SGDF'liler şahsında özgürlük ve eşitlik isteyen tüm kesimlere yönelik gerçekleştirilmiştir. Rojava devrimini sahiplenen 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' diyen genç yoldaşlarımızı katleden faşist Saray rejimimin tetikçileri, katliamlarına devam etmiştir. Ankara Gar katliamı ile kitlesel kıyımlara devam etmiştir. Katliam saldırıları halkların ve ezilen tüm kesimlerin mücadelelerini teslim almaya çalışan faşist iktidara karşı mücadeleyi büyütmek boynumuzun borcudur. Bizler faşizme karşı 33 genç yoldaşımızın mücadele azmini rehber alacağız" denildi.

Anmada ADGB'nin Suruç katliamı ile ilgili açıklaması okunduktan sonra kurum temsilcileri birer konuşma yaptı. ADHK, CDK-F, ve BİRKAR yaptıkları konuşmalarda Suruç katliamını lanetleyerek katliam saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptılar.

Sık sık sloganların atıldığı anmada 33'ler için bestelenen şarkılar dinletildi. Anmaya çevredekiler ilgi gösterirken, Sarı Yelekliler eyleminin örgütleyicilerinden Georges ve Nataşa, CGT sendikasının metalurji alanında yer alan işyeri temsilcisi Lora'da katılarak birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında enternasyonal dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundular.