1 Ekim 2024 Salı

'29 Mayıs'ta Ankara'yı beyaza boyayalım'

İstanbul Tabip Odası, 29 Mayıs'ta sağlık emekçilerinin gerçekleştireceği "Beyaz Miting"e çağrıda bulunarak, Sağlık Bakanlığı sağlıkçıların taleplerine kulak tıkadığı müddetçe eylemlerin devam edeceğini vurguladı.

Sağlık emekçileri, 29 Mayıs'ta Ankara'da "Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin" şiarıyla gerçekleşecek "Beyaz Miting" öncesinde Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Tabip Odası'nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara duyarsız kaldığını ifade etti. "Hekimler ve diğer sağlık çalışanları haklarını aradıkları için davalarla boğuşuyorlar. Tüm sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu hükümet ve Sağlık Bakanlığı'dır" ifadelerini kullanan Oruç, bakanlığa sağlık meslek örgütlerini muhatap alma çağrısı yaptı.

Basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan okudu. Sağlık sisteminin içinde bulunduğu durumun hem sağlık emekçilerinin hem de halkın sağlığını tehdit ettiğine işaret eden Erdoğan, sağlık emekçilerinin çalışma koşullarındaki sorunlara dikkat çekti.

Giderek artan sağlıkta şiddet olaylarına da değinen Erdoğan, "Hekimlerin yönetime güvenleri hiç olmadığı kadar sarsılmış durumda ve yalnızca yüzde biri şiddet konusunda yapılan düzenlemenin sağlıkta şiddeti yeterince azaltabileceğini düşünüyor. Gerekli ve yeterli değer verilmeyen hekimlerin çoğunluğu işlerinde mutsuz ve umutsuz" ifadelerini kullandı. Tıp öğrencileri ve genç hekimlerin önemli bir çoğunluğunun yurt dışına gitmek istediğini belirten Erdoğan, özellikle pandemi süreciyle beraber sağlıkçıların ağır bir tükenmişlikle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Değişimin, dönüşümün mümkün ve elimizde olduğunun ve birlikteliğimizden doğacağının da farkındayız. Bu ülkenin insanlarının sağlığını sırtında taşıyan emektar bir meslek grubu olarak sorunlarımızı dile getirmek ve çözüm üretilmesini sağlamak için yılmadan çalışacağız. Sesimizi duyurmak, hak ettiklerimize ulaşmak için tüm sağlık meslek örgütleri ve emekçilerini 29 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak 'Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin' mitinginde buluşmaya çağırıyoruz."