30 Eylül 2024 Pazartesi

29 çocuğa cinsel istismar davasında yine karar çıkmadı

Kepez ilçesinde öğretmenlik yaptığı ilkokulda 29 çocuğa cinsel istismarda bulunan fail Mahmut Aydın K.'nin yargılandığı davadan yine karar çıkmadı. Dava ileri bir tarihe ertelendi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde öğretmenlik yaptığı ilkokulda altı yıl önce 29 çocuğu cinsel istismarda bulunan ve 2018 yılında istismar ortaya çıktıktan sonra tutuklanan Mahmut Aydın K.'nin yargılandığı davanın duruşması Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, Mahmut Aydın K., çocukların aileleri ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatına, dosyaya eklenen yeni iddialar için savunma yapması için süre verdi, ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Eylül'e erteledi.

Dava kapsamında ocak ayında görülen duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "basit ve nitelikli cinsel istismar" suçundan 300 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. 

'ÇOCUKLAR İÇİN KARAR İSTİYORUZ'
Duruşmanın ardından açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, "Biz bu davada çocuklar için artık karar istiyoruz. İki yılı bulan davada çocuklar her türlü ifade ve raporlarını tamamladı. Bugün buradan bir 300 yıl hapis çıksaydı, birçok çocuk daha güç bulup konuşup, bu alçak istismarcının her türlü pisliğini ortaya çıkaracaktı. Bir süre var. Bu süre dolduğunda tutuksuz yargılama olduğunda biz ne yapacağız? Bu çocuklara ne diyeceğiz. Bu çocuklar pandemi süresince her gece bu alçağı gördü. Bu istismarcı, 'Evdeki televizyonun kırmızı ışığından sizi izliyorum' diyerek çocukları korkuttu ve çocuklar istismarı anne ve babalarına anlatamadı. Bu çocuklar için biz karar istiyoruz" dedi.

Ardından konuşan avukat Gülşah Ekin Taş ise karar beklediklerini, ancak çıkmadığını belirtti.