22 Eylül 2024 Pazar

22 ilde 179 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır, Van, Şırnak ve Batman'ın da aralarında olduğu pek çok kentte eş zamanlı düzenlenen baskınlarda DEM Parti Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, Berivan Nergiz, Halkların Eşitlik Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi üyesi Peyam Kutlu, Eyüp Hekimoğlu, Hêja Jiyan Arıkboğa, Yusuf Yokuş, Yusuf Taşçar, Oğuzcan Yılmaz, Silvan'da Kerem Mengil, Lice'de Tekin Sonsuz, Mazlum Karabenk, Diyar Gülen ve Yakup Turan ev baskınlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınan 12 kişinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Diyarbakır'da 36 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı bulunduğu bilgisi edinildi.

Batman'da ev baskınlarında Halil Yıldırım, Adnan Vural, Hamza Karaman, Kadir Nebioğlu, Samet Aravi ve Diyar Yarma gözaltına alındı. Kentte 8 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Şırnak'ın İdil ve Silopi ilçelerinde sabah saatlerinde polisler tarafından yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kent genelinde gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Merkez Köyiçi Mahallesi'nde yapılan ev baskınlarında Savaş Komi, Ferhat Takman ve Ramazan Kamaç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 3 kişinin, Van İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldüğü öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Adana, Antalya, Aydın, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Osmaniye, Ardahan, Batman, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Antep, Kırşehir, Manisa, Muş, Şırnak, Uşak ve Van'da operasyon düzenlendiğini, 179 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

DEM PARTİ GENÇLİK MECLİSİ: BOYUN EĞMEYECEĞİZ
DEM Parti Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP ittifakı, gözaltı ve baskı politikalarına devam etmektedir. Sistematik şekilde yürütülen bu saldırı politikalarıyla gençliğin mücadelesi pasifize edilmek istenmektedir. Amed ve Batman Gençlik Meclisi üyesi 11 genç arkadaşımız, büyük bir coşku ve iradeyle devam eden Özgürlük Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle, dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla şiddete maruz bırakılarak gözaltına alınmıştır. Gençliğin mücadelesini kriminalize eden ve sistematik saldırılarını sürdüren iktidar iyi bilmelidir ki gençlik baskılara boyun eğmeyecek, mücadelesini büyütecektir" denildi.