30 Eylül 2024 Pazartesi

16 kişinin adliyeye çıkarılması bekleniyor

Polis saldırısına rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir'de sokakları kuşanan ve 33 düş yolcularını anan gençler işkenceyle gözaltına alınmıştı. Ankara ve İzmir'de gözaltılar serbest bırakıldı. İstanbul'da ise 16 kişi hakkında savcılık mevcutlu istedi. 

Suruç katliamının 7. yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de polisin saldırısına rağmen düş yolcuları için sokaklar kuşatıldı. Üç kentte de çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Ankara ve İzmir'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. 

İstanbul'da ise çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sabaha karşı serbest bırakılırken savcı 16 kişi hakkında mevcutlu istedi. Gözaltındaki; Sude İnce, Ebru Sert, Gizem Özdemir, Merve Havalı, Muhammed Rojhat Demirdöken, Serdar Oğuz, Berfin Polat, Ayşe İnce, Tutku Kırcalı, Welat Korkmaz, Furkan Koluç, Ekinsu Gündoğan, Belüt Engez, Fatma Damla Gümüş, Dilbirin Erdem, Özlem Damla Arık'ın bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor. 

İZMİR
İzmir'de anmaya iki kez saldırı oldu. Polisin iki saldırısında SGDF MYK üyesi Gamze Polat, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 2 avukatında aralarında bulunduğu çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gözaltıların serbest bırakılmasının ardından SGDF MYK üyesi Gamze Polat kısa bir açıklama yaptı. Polat, şu ifadeleri kullandı: "33'lerden devraldığımız bayrağı daha da yükseğe çektik. Bu saldırılar 33'lerin faillerini bir kez daha gösterdi. 7 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Suruç şehitleri için adalet mücadelesine devam edeceğiz unutmak yok affetmek yok."

ANKARA
Ankara'da 30'u aşkın kişi polis saldırısında işkence gördü. Suruç şehitlerini anmakta ısrarcı olan gençler yakın mesafeden sıkılan biber gazına ve işkenceye, "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganlarıyla yanıt vermişti. 

İşkenceyle gözaltına alınanların hepsi serbest bırakıldı.