25 Eylül 2024 Çarşamba

'14 Mayıs'ta halkların meşalesini yakacağız'

Yeşil Sol Parti'nin Bitlis'te düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bu düzeni, bu iktidarı değiştirmenin büyük adımı 14 Mayıs'ta atılacaktır. 14 Mayıs'ta AKP-MHP iktidarı tarihin çöp sepetine gidecektir" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bitlis'te kent merkezinde miting düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı miting Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının halkı selamlamasıyla başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Bitlis, bu zulüm iktidarını göndermeye hazır" ifadelerini kullandı. Değişim, demokrasi, barış, özgürlük, adalet ve eşitlik için geldiklerini vurgulayan Sancar, her yerde halkın coşkusu ve kararlılığıyla karşılaştıklarını kaydetti.

SANCAR: AKP SEÇİM KAMPANYASINI ZULÜMLE YÜRÜTÜYOR
AKP-MHP iktidarının seçim kampanyasını zulüm, zorbalık ve yalanla yürüttüğünü kaydeden Sancar, "Her gün yeni operasyon düzenliyorlar, basına baskı uyguluyorlar. Özgür basın emekçilerini gözaltına alıyorlar, tutukluyorlar. Burada ve ülkenin dört yanında bu yöntemle halkı susturabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar işte buradayız, sesimizi her yere duyuruyoruz, en çok da Saray duysun Saray" dedi.

İktidarın boyun eğmeyen, diz çökmeyen Kürt halkının onurlu duruşundan korktuğunu ifade eden Sancar, "Biliyorlar ki bu saltanata, bu yozlaşmış düzene, bu savaş politikalarına son verecek güç de bizdedir, bu halkın kararlı mücadelesindedir. Onun için saldırıyorlar ama nafile" dedi.

'DEMOKRASİ VE BARIŞIN YOLUNU AÇACAĞIZ'
Tüm baskı ve saldırılara rağmen bir gidip bin geldiklerini söyleyen Sancar, tüm kumpasları boşa çıkaracaklarının altını çizdi. "Bu düzeni, bu iktidarı değiştirmenin büyük adımı 14 Mayıs'ta atılacaktır. 14 Mayıs'ta AKP-MHP iktidarı tarihin çöp sepetine gidecektir. Sonra bu düzeni değiştiren güç olarak bizler Meclis'te en etkili şekilde temsil edileceğiz ve bu ülkeye demokrasinin, barışın, özgürlüğün, adaletin yolunu açacağız" diyen Sancar, iktidarın ayakta kalmak için savaş ve düşmanlık politikalarına başvurduğunu dile getirdi.

İktidarın Kürt sorununda çözümsüzlükle ayakta kalmaya çalıştığını ifade eden Sancar, "Biz bunu da boşa çıkarıyoruz. Kürt sorununa demokratik çözüm için geliyoruz. Bizler bu ülkede demokratik çözümü, kalıcı çözümü, büyük barışı kurmak için söz verdik" dedi. Savaş politikalarının aynı zamanda yoksulluğun temel sebebi olduğuna işaret eden Sancar, "Yoksulluğu bitirmek ve canlarımızı yaşatmak için mutlaka ama mutlaka Kürt sorununa demokratik çözüm gelecek. Mutlaka olacak, bizlerle olacak" dedi.

'DEVLETİN İMKANLARINI SONUNA KADAR KULLANIYORLAR'
Ancak halkla birlikte halk için siyaset yapanların halkın sorunlarını çözebileceğini vurgulayan Sancar, "İşte onlar biziz, Yeşil Sol Parti'dir. Sizlerle birlikte, sizler için her alanda omuz omuza siyaset yürütmeye kararlı olan partidir" dedi.

AKP-MHP ittifakının devlet imkanlarını sonuna kadar kullanarak seçim çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Sancar, "Halkın parasını halka karşı kullanıyor. Haram olsun onlara! Başka nasıl yürütüyorlar? Yalanlarla yürütüyorlar. Her gün yalan propagandayı ülkenin her yanına yayarak bir korku ortamı yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

'EN BÜYÜK İTTİFAKI HALKLA KURDUK'
Soylu'nun "darbe" ifadelerine tepki gösteren Sancar, işledikleri suçların hesabını soracaklarını söyledi. Korku ortamıyla insanların sindirilmeye çalışıldığını vurgulayan Sancar, "Hepimiz sandıkları koruyacağız. Her bir oy veren kardeşimiz aynı zamanda seçim görevlisidir. Sabahlara kadar sandıkların başında hep birlikte nöbet tutacağız" ifadelerini kullandı.

En büyük ittifakı halkla kurduklarının altını çizen Sancar, "Birlik olalım, birliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyelim, irademizi güçlü tutalım. Bu düzeni değiştirelim, bu iktidarı gönderelim" dedi. Bitlis'te halkın yoksulluğuna işaret eden Sancar, şöyle devam etti: "Kürt halkı bunu hak etmiyor, bunu değiştireceğiz. Ülkeye refahı ve eşitliği de hep birlikte getireceğiz. Sefalet ve yoksulluk kader değildir. Bir ülkede toplumun büyük kısmı yokluk içinde yaşıyorsa birileri çok zengin olduğu içindir. Birileri ülkenin kaynaklarına el koyduğu için milyonlar aç ve yoksul kalıyor. Bu adaletsiz sömürü düzenini değiştirmek de bizlerin görevidir. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu sefalet, soygun ve talan düzenini, savaşa ve ranta dayanan bu çürük düzeni hep birlikte değiştireceğiz. 14 Mayıs büyük değişimin dönüm noktası olacaktır. Oylarınızla, kararlığınızla aydınlığa yürünen yolu açtığımız gün olacaktır. 14 Mayıs'ta karanlığa son vereceğiz, halkların meşalesini yakacağız."