22 Eylül 2024 Pazar

100. Yılında Dünyaya Lenin'le Bakmak sempozyumu programı

21 Ocak'ta Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Markist Teori Dergisinin düzenleyecek 100. Yılında Dünyaya Lenin'le Bakmak sempozyumunun programı açıklandı.

Marksist Teori Dergisi, 21 Ocak'ta Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, 100. Yılında Dünyaya Lenin'le Bakmak sempozyumu düzenliyor. 3. oturumda gerçekeşecek sempozyumda; emperyalizm, savaş ve devrim; örgüt, yöntem, politika ve ulusal sorun, devlet teorisi ve çözüm konuları ele alınacak.

1. OTURUM: 21. YÜZYILDA EMPERYALİZM, SAVAŞ VE DEVRİM
1. oturumda 21. yüzyılda emperyalizm, savaş ve devrim konusu ele alınacak. Marsist Teori Dergisi yazarı Hasan Polat Lenin'in emperyalizm teorisi ve 21. yüzyılda güncelliğini; Lenin'in 2. Enternasyonal'den kopuşunu yazar Mukaddes Çelik, 3. dünya savaşı tartışmaları, görüngüleri ve eğitilmlerini SODAP'tan Mehmet Yılmazer sunacak.

2. OTURUM: LENİN; ÖRGÜT, YÖNTEM, POLİTİKA
2. oturumda ise Lenin: Örgüt, yöntem, politika konusu ele alınacak. Bu oturumda ise Marksist Teori Dergisi adına kopuş, yapısal kriz ve Leninist örgütün güncelliği; Tunus Demokratik Sosyalist Yurtsever Partisi de Leninist yöntem ışığında 21. yüzyıl ayaklanmaları, arayışlar ve enternasyonalizm konusunda sunum yapacak.

3. OTURUM: ULUSAL SORUN, DEVLET TEORİSİ VE ÇÖZÜMÜ
3. oturumda ulusal sorun, devlet teorisi ve çözümü tartışılacak. Komün Dergisinden Aytunç Altay Ortadoğu ve Türkiye'de sosyal şovenizm ve halkların birleşik mücadelesi, Dem Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu Eş Sözcüsü Yüksel Mutlu demokratik konfederalizm ve ulus devlet tartışmaları; ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de demokratik Ortadoğu Federasyonu konusundaki sunumlarıyla sempozyuma katkıda bulunacak.

Marksist Teori Dergisi, saat 10.00 ila 19.30 arası sürmesi öngörülen sempozyumu youtube ve X hesabından canlı yayınlayacak.