23 Eylül 2024 Pazartesi

10 Ekim'de katledilen Mak ve Gür anıldı

Dersim Atatürk Mahallesindeki mezarı başına anılan Mak ve Gür'ün şahsında 10 Ekim katliamının hesabının sorulacağı belirtildi.

10 Ekim'de katledilen Mesut Mak ve Adil Gür, Dersim Atatürk Mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Mak ve Gür'ün yakınlarının yanı sıra Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim'deki siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Mak ve Gür şahsında 10 Ekim'de katledilenler anısına saygı duruşunun ardından söz alan EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, "Özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi 2015 yılında nasıl devam ettiyse bugün de devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, "Hayatını kaybedenlere vereceğimiz söz pratiğimiz olacaktır. Tek bir kişi kalana kadar tüm toplumsal kesimlerle bir araya gelerek mücadelemizi devam ettireceğiz. IŞİD zihniyetine ve faşizmin kurumsallaşmasını sağlayan AKP-MHP iktidarına karşı da mücadelemizi devam ettireceğiz. Barışın yolu bellidir, İmralı ile birlikte tüm topluma tecrit uygulanıyor" dedi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamında hayatını kaybeden Adil Gür'ün arkadaşı Kamer Yoltay ise şunları söyledi: "Ölüm ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi. 1937 yılında Ankara'da Gar binası yapılırken diğer taraftan Dersim'de ise 1937-1938 yılında Dersim Katliamı vardı. Dersim Katliamında Adil Gür'ün dedeleri de öldürüldü. Dersim Katliamından yaklaşık 90 yıl sonra barış ve demokrasi talebi için Ankara'ya giden insanların içerisinde Adil de vardı ve o patlamada hayatını kaybetti."